nlc.hu
Aktuális

Mégsem lesz ingyenes a jogsi megszerzése a középiskolásoknak

Mégsem lesz ingyenes a jogsi megszerzése a középiskolásoknak

Tuzson Bence igazságügyi miniszter a Facebookon jelentette be, hogy egyelőre mégsem lesz ingyenes a jogosítvány középiskolásoknak.

Csütörtök reggel még azt írta Tuzson Bence, igazságügyi miniszer, hogy „2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak”, hozzátéve, hogy ebbe beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is.

Délutáni posztjában viszont már arról írt, hogy az állam idén pilot jelleggel indítja el a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését, és a cél, hogy a jövőben ez teljes körű legyen. 2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás. A vezetésórák vélhetően továbbra is önköltségesek lesznek – szúrta ki a Portfólió.

Mégsem lesz ingyenes a jogsi

(Fotó: Getty Images)

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2022 végén átlagosan 305 ezer forintba került a jogosítvány megszerzése. Az áremelkedés már kétéves viszonylatban is jelentős, ugyanis 2020 végén ez még csak 216 300 forint volt. Ma már a jogosítványok összköltsége több mint félmillió forintra rúg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top