nlc.hu
Aktuális

A Megyeri híd és a lillafüredi vízesés március 15-én

Nemzeti színekbe „öltözik” a Megyeri híd és a lillafüredi vízesés is

Ma estétől lehet megcsodálni a márciusi ünnepi látványosságokat.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak tiszteletére piros-fehér-zöldbe „öltözik” Miskolc egyik legismertebb jelképe, a megújult avasi kilátó, és a turisták kedvence, a lillafüredi vízesés, valamint idén először a Megyeri híd is.

A Palotaszálló melletti vízzuhatagot speciális lámpákkal „festik” majd nemzeti színűre, a különleges látványosságban március 15-én 19:00 órától, március 16-én és 17-én pedig 18:00 órától gyönyörködhetnek a Lillafüredre látogatók.

Az avasi kilátó a nemzeti ünnep napján, március 15-én, pénteken napnyugtától másnap reggelig „viseli” majd a nemzeti színeket.

Megyeri híd

A piros-fehér-zöldbe öltözött Megyeri híd – Forrás: Facebook / Magyar Közút Nonprofit Zrt., Fotó: Renáta Goreczki Photography

A Megyeri híd – amely legutóbb a ritka betegségek világnapja alkalmából kapott idén speciális díszkivilágítást – most újra látványos színekben pompázik. Ezúttal március 15-17. között a forradalom és szabadságharc évfordulójának fényét emelve piros-fehér-zöld színekben fog világítani a híd középső, üveges része. Idén először kerít sort a Magyar Közút a márciusi ünnepi látványosságra. 

A gigantikus nemzeti színű fénylobogók alatt pénteken, szombaton és vasárnap estétől másnap reggelig kelhetnek át a hídon közlekedők.

A Közút szakemberei a következőkre hívták fel a figyelmet:

  • aki nem csak menet közben szeretné szemügyre venni a különleges díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.
  • aki fotózni szeretne, ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top