nlc.hu
Aktuális

Kórházba kerültek, mert vonatra másztak fel fotózni

Felmásztak egy vonatra pár Instagram-fotó miatt, mentőt kellett hívni hozzájuk

Nyomoz a rendőrség, az egyik fiatalt kórházba szállították.
vonat

A kolozsvári vasútállomáson az egyik vágány mellett két sérült brassói fiatalt, mindketten sürgős orvosi ellátásra szorultak. Kiderült, azért másztak fel egy vonat tetejére, hogy néhány képet készítsenek az Instagram-oldalukra – írja a maszol.ro.

A 20 és 24 éves fiatal egy órával korábban kapaszkodott fel egy várakozó szerelvény tetejére, a baleset akkor következhetett be, amikor a vonat elindult. Mindketten megsérültek, egyiküket kórházba kellett szállítani.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított vizsgálatot.

Hasonló eset idehaza is történt, akkor azonban megrázta az áram a vonat tetejére felmászó fiatalokat. A sárospataki pályaudvaron 2022 tavaszán történt a tragédia. Egy 16 éves gimnazista mászott fel az egyik tehervagon tetejére, hogy ott szelfit készítsen. A fiút azonnal megcsapta a nagyfeszültségű áram és lángra kapott a teste. A 15 éves barátja ezt látva nem habozott, rögtön segíteni próbált rajta: felmászott, de barátja életét már tudta megmenteni, viszont az áram őt is megrázta. Soma akkor rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, élete teljesen megváltozott, rehabilitációja azóta is tart. Az nlc-nek nemrég adott videós interjúban arról beszélt, hogy változott meg az élete a történtek nyomán.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top