nlc.hu
Aktuális

Videó a rally-tragédiáról

Videó a 4 halottat követelő rally-balesetről, egy gyerek is van a súlyos sérültek között

Az Országos Mentőszolgálat is nyilatkozott a tömegszerencsétlenségről.

Mint arról beszámoltunk, többen meghaltak és többen megsérültek, amikor a 11. Esztergom-Nyerges Rally-n egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A baleset helyszínére nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett. A mentők közlése szerint négy ember életét már nem lehetett megmenteni. Egy gyermeket súlyos, életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert – köztük egy gyermeket – könnyebb sérülések miatt vittek helyszíni ellátás után kórházba – írja az MTI. 

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között.

Az rtl.hu birtokába jutott egy felvétel, amelyen az látszik, hogy egy jármű megcsúszott és a nézők közé csapódott:

A formula.hu információi szerint egy Rally2-es Skoda Fabia csapódott a nézők közé a csibegyári lassítónál. A verseny Lábatlan-Bajna gyorsasági szakaszon történt tragédia miatt az 11. Esztergom-Nyerges Rally-t azonnal félbeszakították.

A versenyt rendező Arrabona Rally Club a baleset előtt pár órával azt írta a közösségi oldalán, hogy olaj került a pályára.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség hivatalos közleményt adott ki az Esztergom-Nyerges Rallyn történt szörnyű baleset után. A szövetség vezetősége részvétét fejezte ki a hozzátartozók és családtagok számára, valamint közölték, hogy a baleset körülményeit a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálja. 

UPDATE (17:39):

A Bors értesülései szerint a tragédiában egy kislány és az édesanyja, valamint további két felnőtt hunyt el.

Nem először történt tragédia rally versenyen. Tavaly augusztusban a Veszprém-ralin történt halálos baleset, akkor az egyik versenyző, a 47 éves Nemes Csaba vesztette életét. 2022-ben az Ózd-ralin egy 36 éves ózdi nézőt ütött el egy versenyautó. 2019-ben ugyancsak a nézők közé hajtott egy autó a Tótkomlós Rally-n, nyolcan sérültek meg, köztük gyerekek is. 2017-ben a pályabírót ütötték el az Országos Rally Bajnokságon, súlyos koponya- és végtagsérüléseket szenvedett.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top