nlc.hu
Aktuális

Moszkvai terrortámadás hőse

Moszkvai terrortámadás: több mint száz embert mentett meg a 15 éves ruhatáros, kitüntették

Nem tartja magát hősnek Iszlám Halilov.
Iszlám Halilov

Kitüntették azt a hős tinit, aki több mint száz ember életét mentette meg a március 22-i moszkvai terrortámadás idején, még azelőtt, hogy a terroristák által felgyújtott krasznogorszki Crocus City Hall koncertterem épülete beomlott, maga alá temetve a bent lévőket – számolt be az RTL Híradó. A 15 éves Iszlám Halilov részmunkaidőben dolgozott ruhatárosként a koncertteremnél, amelyet megtámadtak a terroristák.

A lövéseket hallva azonban megőrizte hidegvérét és az épületen át egy kevésbé ismert kijárathoz irányította a menekülőket. Az erről készült videó bejárta a közösségi médiát és a híroldalakat. Mutatjuk:

A muzulmán tinédzsert hőstettért kitüntette Oroszország főmuftija. “Biztos vagyok benne, hogy bárki ezt tette volna a helyemben. A legnagyobb jutalom számomra, hogy ma itt vagyok” – nyilatkozta Iszlám Halilov az ünnepségen.

A terrortámadásnak a hivatalos adatok szerint 144 halálos áldozata van, ám ez a szám jócskán emelkedhet, mert körülbelül százan eltűntek. A tűz miatt felismerhetetlenné vált emberi maradványokat genetikai vizsgálatokkal próbálják azonosítani.

A Moszkva közelében elkövetett merénylet a legsúlyosabb Oroszországban az elmúlt 20 évben, és a legvéresebb azon európai terrorcselekmények közül, amelynek elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top