nlc.hu
Aktuális

Súlyos terrortámadás Moszkvában

60-nál is több halott a moszkvai terrortámadásban

Péntek este nyitottak tüzet fegyveresek egy Moszkva közeli koncertteremnél. Sok a halott és a sebesült.

Már 60-nál is több a Moszkva melletti Krasznogorszkban egy koncertteremnél péntek este elkövetett terrortámadás halálos áldozatainak száma, de a 145 sérült között sokan vannak súlyos állapotban. Magyar áldozatról nem érkezett hír. 

Az orosz főváros északnyugati elővárosában lévő Crocus City Hallban a Piknik nevű népszerű orosz rockegyüttes adott koncertet mintegy 6000 néző előtt, amikor rájuk rontottak.

orosz kommandósok

Rendőrök vonulnak a Crocus City Hall épületénél (Fotó: Getty Images)

A támadók gépfegyverrel és kézigránáttal támadtak a nézőkre. A lángok miatt beomlott a Crocus City Hall tetőszerkezete. A tűzoltóságtól az orosz hírügynökség úgy értesült, hogy a lángokat az épület minden részében eloltották, de továbbra is több mint 320 tűzoltó dolgozik a helyszínen.

A támadás elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára egy Telegram-üzenetben. A dzsihadista csoport azt állította, hogy kommandósai “hatalmas pusztítást vittek véghez, majd teljes biztonságban visszatértek bázisukra”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top