nlc.hu
Aktuális
Március 30-i melegrekordok

Csak úgy röpködtek a melegrekordok Húsvétszombaton

Csúcsokat döntött a március 30-i nyáriasan meleg idő.
tavasz

Három melegrekord is megdőlt Húsvétszombaton: a 113 éves országos, a 98 éves fővárosi, valamint az országos hajnali melegrekordot is túlszárnyalta az aznapi hőmérséklet – tette közzé honlapján a HungaroMet Zrt

  • A Bács-Kiskun vármegyei Kelebián 27,6 Celsius-fokig melegedett fel a levegő, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó melegrekord. A korábbi rekord 26,9 fok volt, amit még 1911-ben, Szerepen regisztráltak.
  • A fővárosban, Pestszentlőrincen 25 fokot mértek, amivel az erre a napra vonatkozó fővárosi melegrekord dőlt meg. A korábbi rekord 24,1 fok volt, amit Budapest Országút állomáson, 1926-ban regisztráltak.
  • A Győr-Moson-Sopron vármegyei Koroncó meteorológiai állomáson 15,8 fok volt szombat hajnalban, ami új hajnali melegrekordot jelent. A korábbi rekord 14,3 fok volt, amit még Budapesten, Lágymányoson mértek 2017-ben.

Nagyjából két hónappal járunk előbbre a naptárban. Május végén szoktak ilyen csúcshőmérsékletek előfordulni” – mondta az RTL Híradónak Kókai Ádám, meteorológus.

Ami az ünnepek után időjárásunkat illeti, a Kiderül előrejelzése szerint:

kedden: erősen felhős vagy borult idő várható, zivatarok elsősorban a Dunántúlon lehetnek. A minimum-hőmérséklet 7 és 12, a csúcsérték 11 és 18 fok között valószínű.

szerdán: napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd a nap második felében kevés helyen előfordulhat csapadék. A hajnali 3, 8 fokról 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

csütörtökön: változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, szórványosan előfordulhat csapadék. Hajnalban 4, 10, délután 16, 21 fok várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top