nlc.hu
Aktuális

Bogár miatt frontális karambol

Egy bogár miatt ütköztek frontálisan Devecsernél

Áttért a szembesávba a megzavart sofőr.
frontális karambol,

Életveszélyesen megsérült egy 30 éves nő, miután autójukkal frontálisan ütköztek egy másik kocsival vasárnap délelőtt Veszprém vármegyében Devecser közelében. Az autót egy 30 éves férfi vezette. A Tények értesülései szerint menet közben berepült egy bogár a kocsiba, amitől a sofőr megijedhetett, elrántotta a kormányt, áttért a szembesávba, ekkor ütköztek.

A nőt – aki súlyos koponyatörést szenvedett – a tűzoltók mentették ki a roncsból. A férfi is súlyosan megsérült. 

Két mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, azokkal a legsúlyosabb sérülteket vitték kórházba, a harmadikért – akinek az autójába becsapódott a megzavart sofőr – mentőautó érkezett.

Tavaly júliusban egy darázs miatt szenvedett balesetet egy négytagú család Veszprém vármegyében. Három gyermekével autózott az apa, amikor berepült kocsijukba a fullánkos, a férfi emiatt az árok felé húzta a kormányt. A mentők perceken belül a helyszínre értek, az utasok – a bekötött biztonsági öveknek köszönhetően – csak könnyebben sérültek meg.

Amennyiben “hívatlan vendég” kerül az autó utasterébe, – a rendőrség balesetmegelőzési tanácsai szerint – a sofőr mindenképpen őrizze meg a nyugalmát, ne essen pánikba, és koncentráljon továbbra is a forgalomra! Ne ingerelje a rovart gyors mozdulatokkal, ne hadonásszon körülötte! Csökkentse a haladási sebességet, húzza le a jármű összes ablakát és kapcsolja be a vészvillogót! A huzat az esetek többségében eltávolítja a nem kívánt betolakodót. Ha szükséges, álljon meg az út jobb szélén vagy a legközelebbi parkolóban! 

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top