nlc.hu
Aktuális

Halálos autóbaleset Ajkánál

Két hete volt jogsija, frontálisan karambolozott Ajkánál a 19 éves sofőr

Gyászba borult a falu.
ajkai karambol,

Frontális karambol történt Veszprém vármegyében Ajka és Ajka-Padragkút között csütörtök délelőtt. Az egyik autó annyira roncsolódott, hogy a benne utazó 5 fiatalt a tűzoltóknak kellett feszítővágóval kiszabadítani. Az autóban öten ültek, iskolából tartottak hazafelé. A 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves fiú meghalt, hárman kórházba kerültek.

Friss jogosítványos volt a frontálisan karambolozó autónak a vezetője, a 19 éves nagyvázsonyi fiú. “Két hete kapott jogosítványt, és úgy tudom, hogy iskolai ünnepségről jöttek, amikor ez a tragédia megtörtént”mondta el az RTL Híradónak Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere, aki arról is beszélt, hogy a helyieket megrázta a tragédia. Az elhunyt fiút ugyanis sokan ismerték, szerették, aktív tagja volt a közösségnek, és a nagyvázsonyi focicsapatban is játszott. “Nagyon jól ismertük, a falunak egy nagyon népszerű, vidám és életteli karaktere volt a fiatalember, és egy nagyon rendes családnak a tagja” – hangsúlyozta Fábry Szabolcs, hozzátéve: az elhunyt fiú családjának minden segítséget megadnak.

A karambol helyszínén 90 km/h a megengedett sebesség, ám a fiatalok autójának kilométerórája az ütközéskor 130-t mutatott. 

A kutatások szerint a jogosítvány megszerzése utáni első 2 évben lehetünk leginkább közlekedési baleset okozói. Ez később folyamatosan csökken, ám ahogy idősödünk, az esély ismét nőni kezd – erről Suba István, a Hajdú-Bihar Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára beszélt a napokban azzal kapcsolatban, hogy egy friss jogosítványos, 19 éves lány okozhatta a 3 halálos áldozatot követelő, debreceni horrorgázolást.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top