nlc.hu
Aktuális

Szexuális zaklatás az SZFE-n

Szexuális zaklatás miatt vizsgálódnak egy budapesti egyetem tanára ellen

Újabb botrány van kialakulóban az SZFE-n.

Az emlékezetes csatározások során zajló egyetemi modellváltásról elhíresült Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) újabb botrány körvonalazódik. A Telexnek hallgatók és tanárok is beszéltek a dologról.

Egy zárt hallgatói Facebook-csoportban március elején került szóba, hogy egyik tanáruk viselkedése akár a szexuális zaklatás fogalmát is kimerítheti.

A bejegyzés szerint az ügyben belső vizsgálat indult,

a hallgatók anonim észrevételeit a tanulmányi osztályon keresztül tehették meg a vezetőség pedig még nem nyilatkozott a vizsgálat eredményéről. Bejelentést ketten névtelenül, egy nő pedig neve felvállalásával tett, Sepsi Enikő rektor szerint a vizsgálat során csak a névvel vállalt bejelentést tudják figyelembe venni.

Szexuális zaklatás miatt vizsgálódnak egy budapesti egyetem tanára ellen

Az idősebb, férfi tanár gyakran tett szexista megjegyzéseket a diáklányokról, miközben be is szólogatott tanítványainak. Volt diák, aki elsírta magát az újságíró előtt, másvalaki pedig kabátban ült az órán, hogy ne pécézze ki magának a tanár. Az osztályvezető

olyan diáklánynak is beszólt, aki nem is a tanítványa.

A történtek sürgős kivizsgálását a tanárok kérték, miután tudomásukra jutott munkatársuk viselkedése a fiatal lányokkal. A tanárok szerint mindenki kiemelten fontos esetként kezeli a helyzetet, bár valaki kifogásolta, hogy a tanár nincs felfüggesztve a vizsgálat idejére.  Az állítások beigazolódása esetén a tanárt kirúgják – jósolt egy másik oktató. Az érintett tanár azt mondta,

először a Telextől hallotta a vádakat és a vizsgálat hírét.

„Semmiféle olyan szituációba nem keveredtem, ami megalapozna egy ilyen vádat”

– mondta.

„Ha van olyan hölgy, akinek bármilyen olyan megjegyzést tettem volna, jöjjön oda, bocsánatot fogok kérni. De ez nem tanár-diák vagy iskolán belüli helyzet, hanem teljesen normális dolog. Ha a villamoson megsértenék valakit, ugyanúgy revideálnám magam, és tudnám, hogy hol a helyem” – fejezte be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top