nlc.hu
Aktuális

Egyre több a baleset a MÁV vonalain

Egyre több a baleset a MÁV vonalain

Értelmetlen és szörnyű halálesetekre hívja fel a figyelmet a MÁV-csoport, kiderült az is, hogy jóval több baleset történt az átjárókban idáig idén, mint tavaly ilyenkor.

Tavaly ilyenkor 11, idén azonban már 16 baleset történt a MÁV-csoport adatai szerint a vasúti átjárókban. Ezek közül az egyik halállal, három másik eset pedig súlyos sérülésekkel végződött. Számtalan olyan eset pedig szintén tragédiát okozott, mely elkerülhető lett volna: 12 ember halt meg úgy, hogy tiltott helyen tartózkodott, ezért elsodorta vagy elütötte őt a vonat. Volt olyan haláleset, melynek oka, hogy mozgó vonatról ugrott le az illető, valamint olyan is, ahol egy szelfi készítésének céljából mászott fel egy fiatalember a mozdony tetejére és szenvedett halálos áramütést.

A figyelmetlenség és a szabálytalanság teljesen értelmetlen haláleseteket okoz, emellett pedig életre szóló traumát a vonat vezetőjének, valamint a szemtanúknak is. A MÁV-csoport Menetközben című podcastjában a fentieken túl arra is kitértek, hogy a nyári időszak különösen veszélyes, ezért figyelemfelkeltő plakátokat és reklámokat fognak elhelyezni a Balaton-part és a Velencei-tó közelében lévő vasúti átjáróknál, valamint az Erzsébet-táborokban.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top