nlc.hu
Aktuális
Baleset a Richter Cirkuszban

Drámai baleset a Richter Cirkusz előadásán: megsérült a motoros akrobata a Halálgömbben

Hasonló baleset már korábban is előfordult.
motoros

Súlyos baleset történt a Richter Cirkusz tegnapi premierjén, Győrben. Az esetről a cirkusz Facebook-oldalán számoltak be.

A Diorios motoros csoport egyik tagja leesett a Halálgömb legmagasabb pontjáról, és a motorja ráesett a brazil előadó lábára és a fejére. “Mi is nagyon megijedtünk, de szerencsére nagyobb baja nem történt. Jól van, apróbb karcolásokkal megúszta a balesetet, amit a fékrendszer hibája okozott” – olvasható a posztban.

A motorosok a problémát mihamarabb orvosolni fogják, hogy minél előbb előadhassák a világhírű produkciójukat.

A Halálgömb nevű szám során a fémből készült rácsos gömbben több motoros kergeti egymást, majd egy idő után a gömb alja és teteje eltávolodik egymástól, miközben a motorosok továbbra is köröznek benne. Ilyenkor még veszélyesebb számukra a mutatvány, mert akár ki is zuhanhatnak a gömbből.

Amúgy nem ez az első baleset, ami a Halálgömb nevű produkció során történt. Tavaly a Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásán repült ki egy motoros akrobata – a motorjával együtt – a szétnyíló gömb résén, közel két métert zuhanva esett a porondra. Valószínűleg a kelleténél több gázt adhatott a női  motoros, akinek a baleset következtében eltört a medencecsontja, ezért meg kellett műteni, hogy csavarokkal rögzítsék a törést. Kilenc napot töltött a kórházban. 2020-ban Mosonmagyaróváron, ugyancsak a Magyar Nemzeti Cirkusz előadásán zuhant ki egy motoros a Halálgömbből a nézők szeme láttára, miután defektet kapott a motor. Ő bordatöréseket szenvedett.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top