nlc.hu
Aktuális
Meghalt Ferich Balázs Azahriah menedzsere

Meghalt Azahriah menedzsere, Ferich Balázs

A Supermanagement társalapítója, Ferich Balázs 36 éves volt.
Gyertya lángja a sötétben

A magyar könnyűzenei piac egyik vezető kiadó-menedzsmentje, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere, Ferich Balázs hosszú betegség után hunyt el, 36 éves korában.

Ferich Balázs, a Blind Myself metálzenekar korábbi basszusgitárosa

Tóth Gergővel együtt alapította 2016-ban a Supermanagement nevű kiadó-menedzserirodát, aminek társtulajdonos-ügyvezetője volt. A Supermanagement kifejezetten sikeres a magyar könnyűzenei piacon: Ők menedzselik és adják ki a Wellhellót, a Follow the Flow-t, az Anna and the Barbies-t és persze Azahriah-t is. A Supermanagement másik alapítója, Tóth Gergő így búcsúzott a Facebookon, meghalt barátjától:

„Pillanatok alatt lettünk barátok.

Rengeteget segített a zenekar dolgainak intézésében. Veleszületett tehetsége volt a menedzseléshez. Együtt találtunk ki minden hülyeséget is, nagyon egy húron pendültünk, ami a poénkodást illeti. Néha nem voltak határaink ebben, sokan nem is értették a vicceinket. Mi viszont nagyokat nevettünk együtt. A Blind egy underground banda volt, de a Bazsival töltött időszak volt az egyik legsikeresebb korszaka”

– írja Gergő.

 

 „Amikor megalapítottuk a Supermanagementet, hatalmas kockázatot vállaltunk – írja posztjában Gergő. – 

A mai napig hatalmas hálát érzek a Wellhellónak, hogy bíztak bennünk, hiszen feladtak egy nagykiadós hátteret két fekete humorú hülyegyerek által összegrundolt, no name vállalkozásért. (…) Megszállottként dolgoztunk, 24/7-ben. A kis független kiadónkból, menedzsmentünkből komoly vállalkozás lett.”

„Balázst imádták az előadóink, kollégái. Über-maximalista volt a melóban, nem elégedett meg sosem a második hellyel. Folyamatosan azon agyalt, hogyan lehetnénk még jobbak és jobbak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top