nlc.hu
Aktuális
Világsztárok elleni bojkottot indított a Tiktok trend

Világsztárok elleni bojkottot indított a Tiktok trend

Felforgatta a Tiktokot az egyik felhasználó kritikája: kereszttűzbe kerültek a hírességek, bár van, aki szerint nem velük kellene foglalkozni.

Kiverte a biztosítékot, a Met-gála rongyrázása, ezért egyfajta sajátos büntetésbe kezdett a rajongók egy része: egyes sztárok bojkottjára szólítja fel a felhasználókat Tiktokon. Felháborodásuk oka az, hogy a gála fényűzése és a ruhaköltemények csillagászati árai csak még inkább elmélyítik a gazdagság és szegénység közti szakadékot.

A trend első lépéseként a @ladyfromtheoutside nevű felhasználó egy videót tett közzé. A felvétel első képkockáiként Hayley Kalil modell és influenszer látható, amint talpig jelmezben, valószínűleg humorosnak szánva azt mondja „Hagyják őket süteményt enni”.  Ez a mondat Marie Antoinette francia királynőhöz köthető, a francia forradalom idején így szólalt meg a szegényekről.  @ladyfromtheoutside pedig a videó további részében elmondja, itt az ideje letiltanunk az összes hírességet, influenszert és gazdagot, aki rendelkezésre álló erőforrásait nem használja mások megsegítésére. Gondolatmenetében pedig létrehozta a „digitine” kifejezés, amely a „digitális guillotine” szavak kombinációja, utalva Marie Antoinette sorsára, akit népével szemben elkövetett bűnei miatt lefejeztek.

A videó mostanra több mint 2 milliós megtekintésnél jár, hatására többen összeállították saját listájukat, melyeken rendre felbukkan többek közt Kim Kardashian, Kylie Jenner, Taylor Swift és Drake neve. Mások azonban arra hívják fel a figyelmet, ne engedjük meg magunknak, hogy fókuszt veszítsünk: a valósi segítséget az üzletemberektől és politikusoktól kell várnunk, őket kell felelősségre vonni, hiszen ők azok, akik ténylegesen hatással vannak mindennapi életünkre.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top