nlc.hu
Aktuális
A verőcei hajótragédia előtt fél órával jegyezték el az egyik áldozatot

Éppen a verőcei hajótragédia előtt fél órával jegyezték el az egyik áldozatot

Továbbra is eltűntként keresik azt az öt utast, akiknek a hajója szombat éjjel szenvedett balesetet Verőcénél. Egy szállodahajóval ütköztek, egy férfi és egy nő holttestét már megtalálták. A kisgéphajón nyolcan utaztak, egy olasz férfi – ő úszott ki vérző fejjel a partra a tragédia után – és hét magyar társa.

A 20 év körüli Boglárka az egyik áldozat, rengetegen szerették. A Tények úgy értesült a lány egyik ismerősétől, hogy épp a tragédia előtt fél órával kérték meg a kezét. Bogi azt mondta neki a telefonban, hogy soha nem volt ilyen boldog.

A verőcei hajóbalesetben eltűnt 5 személy, őket még keresik - Forrás: TV2 / Tények via: police.hu

A verőcei hajóbalesetben eltűnt 5 személy – Forrás: TV2 / Tények via: police.hu

Úgy tudni, a motorcsónak hét utasa közül öten a Pest vármegyei Sülysápon éltek. A település polgármestere nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, még nem adják fel a remény; bíznak abban, hogy lesz, aki élve előkerülhet.

Az eltűntek között egy testvérpár is van, ők Püspökladányból származnak. 

Az RTL Híradó úgy tudja, a hajó tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három jóbarátjuk mentek közösen szórakozni. „Dunakeszin aludtak volna, Nagymarosról indultak. Ennyit tudunk. Elméletileg még Vác lehetett úticél, de már nem értek oda. Az indulástól szinte azonnal baleset érte őket. Próbáltuk őket elérni, a helymeghatározásuk 10 óra 17-kor vette őket utoljára” – mesélte egy ismerősük, hozzátéve: a barátai közül kettőnek is volt hajós jogosítványa, a tulajdonos tapasztalt volt, de a többiek is jól ismerték a vizet.

Egyelőre a hajó tulajdonosának, a 39 éves Adriánnak és a fiatal szomszédjának, Boglárkának a holtteste került elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top