nlc.hu
Aktuális
Megbocsátott a történtekért a Richter Cirkuszban fejsérülést szenvedett néző

Megbocsátott a történtekért a Richter Cirkuszban fejsérülést szenvedett néző

A baleset miatt komoly lelki trauma érte a légtornászcsapatot, azóta nem léptek fel.
Richter Cirkusz

Mint arról beszámoltunk, két és fél héttel ezelőtt Sopronban, a Richter Flórián Cirkusz délutáni előadása közben baleset történt. Az egyik chilei artista elvétett egy ugrást és a védőhálóba zuhant, ám a hálót tartó rúd a nézők közé dőlt, és fejen talált egy, az első sorban ülő férfit. Az RTL Híradó információi szerint a kétgyermekes apuka koponyatörést szenvedett a becsapódó 2,5 méteres tartóoszloptól, de nem kellett megműteni. Egy hetet töltött a kórházban. Pár napig nem emlékezett arra mi történt vele, de mostanra már teljesen visszajött a memóriája.

Mialatt kórházban volt, Richterék a feleségével folyamatosan tartották a kapcsolatot, sőt Richter Flórián és a chilei artista, Pato – aki elvétette az ugrást – meg is látogatták a sérültet a soproni otthonában. “Egy nagyon szívélyes fogadtatásban részesültünk, ahol megöleltük, átöleltük egymást. Patónak is megbocsátott, és mondta, hogy őneki abszolút semmilyen negatív érzései nincsenek a cirkusz iránt, sőt amint meggyógyul, nagyon szívesen újra el fog jönni a cirkuszba. (…) A homloka, feje környékén volt a sérülése, a varratokat előtte pár órával szedték ki. A szeme alatt kicsit lila volt, és az orra meg volt duzzadva. De a fogai, teste, szeme, füle minden rendben van. Az a lényeg, hogy maradandó sérülései nem lesznek” – mondta Richter Flórián.

Az igazgató arról is beszélt az RTL Híradónak, hogy a baleset óta nem lépett fel a chilei artistacsapat, komoly lelki trauma érte őket is, különösen Patot: “Teljesen kivolt lelkileg, mindennap imádkozott érte, és azt gondolom, egy csoda történt, hogy egy ilyen csúnyán kinéző sérülés után rá 8-9 napra már együtt ülünk egy asztalnál”.

Az artista is fellélegezhetett, miután találkozhatott a megsérült nézővel:“Az elmúlt egy-két hétben nem tudtam fellépni, de ahogy találkoztam vele és elnyertem a bocsánatát, maga a sérült is kérte, hogy folytassuk, mert nagyon jó, amit csinálok. Nekem ez annyi erőt adott, hogy folytatom mindenképp. Rengeteg pozitív energiát adott ő”.

A Richter Cirkusz április 17-i, győri előadásán is történt baleset. Akkor a Diorios motoros csoport egyik tagja leesett a Halálgömb legmagasabb pontjáról, és a motorja ráesett a brazil előadó lábára és a fejére. “Mi is nagyon megijedtünk, de szerencsére nagyobb baja nem történt. Jól van, apróbb karcolásokkal megúszta a balesetet, amit a fékrendszer hibája okozott” – számolt be akkor a cirkusz vezetése a történtekről.

A baleset után egyébként az összes tartórudat kiiktatta a cirkusz, más megoldással oldották meg az artistaprodukcióhoz a védőháló kifeszítését (a magas árbocokhoz kötötték ki), így nem ismétlődhet meg a szerencsétlenség.

“Az, hogy az artistákkal történik valami, az benne van a pakliban. Az, hogy az artista vásárra viszi a bőrét, az a munkájának a része. De az, hogy ha a közönség közül valaki megsérül, arra nálunk ilyenre még nem volt precedens” – hangsúlyozta Richter Flórián.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Bodnár Boglárka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top