nlc.hu
Aktuális
Beesett a kanapé mögé, napokig ott rekedt étlen-szomjan egy paksi nyugdíjas

Beesett a kanapé mögé, napokig ott rekedt étlen-szomjan egy paksi nyugdíjas

Már kiszáradásközeli állapotba került, mire rátaláltak a rendőrök.
rendőrség

Évente körülbelül 250 ezer háztartási baleset történik idehaza, ezek közül körülbelül 1600 halálos kimenetelű. A rossz mozdulatok következményei leginkább a magányosan élő idősek számára lehetnek végzetesek. Ezt egy, Pakson történt baleset is alátámasztja, amelyről a Zsaru Magazin számolt be.

A családsegítő központ munkatársa jelentette a rendőröknek, hogy már harmadik napja nem lehet elérni egy társasházi lakásban magányosan élő, idős férfit. Miután személyesen kiment hozzá, bizonyos jelekből arra következtetett, hogy a nyugdíjas otthon van, de nem tud ajtót nyitni, és a hangját sem lehet hallani. 

Hosszasan csengettem, majd dörömböltem, és közben a lakót a nevén szólongattam. Ezalatt a járőrtársam kiment a panelház elé, (…) az utcára néző erkélye alja csak 2 méteres magasságban volt a talaj szintjétől, a kollégám (…) annyira felhúzta magát, hogy az erkélyajtón keresztül benézett a lakásba. Úgy látta, emberi láb van a kanapéágy és a fal közötti résben, és mintha meg is mozdult volna” – mesélte Hüse Liliána Emília őrmester, akinek a járőrtársa gyorsan létrát szerzett, az erkélyajtón pedig bejutott a lakásba.

“Ahogy a lakásba léptem, azonnal szóltam az ágy és a fal közé szorult bácsinak, hogy nyugodjon meg, kiszedjük onnan. (…) Magánál volt, (…) már nagyon ki volt száradva. (…) Egymást váltva itattuk meg. (…) Azt mondta, két napja esett be a kanapé mögé, azóta volt ott étlen-szomjan” – elevenítette fel a történteket Retkes Gábor zászlós.

Amint kiszabadították az idős férfit, akinek a teste alá beszorult az egyik karja, már a mentő is megérkezett. “Bénultnak tűnt, ami a kritikus folyadékvesztés jele, de a gondolatai tiszták voltak, ami arra utalt, hogy még időben sikerült megmenteni – jegyezték meg a hős rendőrök.

Hasonló esetre korábban is volt példa, akkor a fürdőkádban feküdt napokig egy, egyedül elő, idős férfi Fóton, mert rosszul lett. Szerencsére nem fulladt meg, mert még el tudta zárni a vizet. A fűtés is ment, ezért nem hűlt ki a teste. Mivel a volt felesége sikertelenül hívogatta, a második napon elment a lakásához, és mivel nem tudott bejutni, ekkor riasztotta a tűzoltókat, akik az ablakon keresztül jutottak be a lakásba. A mentők azonnal kórházba szállították a legyengült férfit.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Donka Ferenc

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top