nlc.hu
Aktuális
Győrsövényházi posta csalás

150 millió tűnt el egy kispostáról, kihallgatták a postavezetőt

A győrsövényházi posta vezetője félszáz ügyfél megtakarításával maradt adós a csalás után.

A rendőrség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsította meg a győrsövényházi posta volt vezetőjét. A Győr közeli falu három települést kiszolgáló postáját november 20-án zárták be váratlanul. Később kiderült, hogy azért került rá lakat, mert nem voltak meg az ügyfelek értékpapírjai.

A rendőrök különösen nagy kárt okozó,

üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt hallgatták ki a posta volt vezetőnőjét – közölte az ügyészség a Telex-szel. A postát tíz éve vezető nő jó érzékkel beszélte rá ügyfeleit a tartós lekötésre – mesélték helyiek a lapnak. Elmondásuk szerint, ha valaki jelentősebb pénzt akart kivenni, azt a választ kapta:

ennyi pénz jelenleg nem adható ki, jöjjön vissza másnap.

A rendszer akkor dőlt meg, amikor valaki a lébényi postahivatalban akarta felvenni Győrsövényházán betett pénzét. Ott elmondták neki, hogy azt a pénzt bizony valaki már felvette. A posta belső vizsgálatát rendőrségi nyomozás követte. A posta biztosítója tavaly decemberben valamennyi károsult panaszát befogadta, majd kártalanította őket. A biztosító ezután feljelentést tett,

a járásbíróság pedig zár alá vette

a bűncselekménnyel gyanúsított nő vagyonát, ami egy ingatlan rá eső tulajdonhányadát jelenti. Az ügyészség adatai szerint jelenleg 157 millió forintra rúg a gyanúsított által okozott kár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top