nlc.hu
Aktuális
2 milliót fizetett, hogy dolgozhasson - durván átverték a GYES-en lévő nőt

2 milliót fizetett azért, hogy dolgozhasson – durván átverték a GYES-en lévő nőt

Többször is utalt, mire gyanús lett neki a dolog. Közel 2 milliója bánta az anyuka hiszékenységét.
kismama

A 36 éves GYES-en lévő nő elhitte, hogy egy hirdetésben munkát ajánló személy profilja valós, és jelentkezett is a meghirdetett pozícióra. Az üzenetekben kapott instrukciók szerint egy online áruházból kellett rendelnie, amiért teljesítményarányos bérezést ígértek. A munkát a kisgyermekes nő elvégezte, majd azért, hogy továbbléphessen, különböző számlákra kértek tőle utalásokat. Az ígéret szerint ezeket később a jutalékkal együtt kapta volna vissza.

Csak  akkor kezdett gyanakodni – írja a police.hu -, amikor már közel 2 millió forintot elutalt. Kérte, hogy a pénzét küldjék vissza, de ehelyett azzal fenyegették, hogy 1 millió forint kötbért kell fizetnie az idő előtti kiszállásért. A 36 éves anyuka ekkor tett feljelentést a rendőrségen.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a közösségi oldalakon megjelenő hirdetések valóságtartalmát senki nem garantálja, ezért a csalók gyakran álprofilokat használnak a bűncselekmények elkövetéséhez.

Mindig fenntartásokkal kell kezelni a túl könnyű pénzkereseti lehetőségeket ígérő hirdetéseket! Ha munkavállalóként fizetnünk kell a munkavégzésért, biztosan csalókkal van dolgunk. Ilyen esetekben semmiképpen ne utaljunk pénzt! – hangsúlyozzák a rendőrök.

Korábban egy súlyos beteg, miskolci nőt is megkárosítottak netes csalók, több mint másfél milliója bánta. Házvásárláshoz vett fel hitelt az idős asszony, de a számlájáról egyszer csak eltűnt a pénze. Ám arra is volt már példa, hogy amerikai katonanőnek adta  ki magát egy csaló, így lopott meg a neten egy veszprémi férfit. Neki is közel 2 millió forintja bánta.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top