nlc.hu
Aktuális
Verőcei hajóbaleset körülménye

Jó és rossz is kiderült a verőcei hajóbaleset feltételezett felelőséről

A verőcei hajóbaleset témájában Zacher Gábor is megszólalt.

Az RTL Reggeli című műsorában csütörtökön több szakértő is megszólalt a verőcei hajóbaleset témájában. Zacher Gábor mentőorvos szerint meg kell várni a boncolást követő vegyészeti vizsgálatot. Ezután lehet biztosan kijelenteni, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állt-e a csónak vezetője. Az alkohol és más tudatmódosító szerek hatására mindenesetre

változik a reakcióidő, csökkenhet a (perifériás) látás.

Jó és rossz is kiderült a verőcei hajóbaleset feltételezett felelőséről

A szerfogyasztó vakmerővé válhat, kevésbé érzékeli a külső behatásokat, például egy hajó közeledtét. Zacher hangsúlyozta: a Duna józanul is „veszélyes üzem”, hát még tudatmódosító szerek hatása alatt. A szerhasználat befolyásolhatja, tompíthatja a szervezet önmentő funkcióit is. Zacher szerint ilyen állapotban vízbe esve

„az illető pánikol, hirtelen slukkol egy nagyot és gyakorlatilag onnantól kezdve ez már egy egyirányú utca lesz.”

A dunai balesetek áldozatai ráadásul amiatt is ritkán kerülnek elő élve, mert

a Duna veszélyes folyó, tele van örvényekkel.

A műsorban megszólalt Hujder Zoltán, az RTL Híradójának riportere is, aki kezdettől fogva figyelemmel kísérte a verőcei hajóbaleset kapcsán történteket. A riporter tudomása szerint létezik olyan kamerafelvétel, amelyen látszik a baleset, de azt nem mondta, hogy hajó, vagy egy parti ingatlan kamerája rögzítette-e.

 

Hujder kérdésre válaszolva elmondta, hogy az első eredmények szerint alkoholt találtak a motorcsónak feltételezett vezetőjének vérében, de az ittasság mértékéről nem beszéltek neki a rendőrök. A hajón tartózkodók kábítószer használatáról azonban nincsen tudomása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top