nlc.hu
Aktuális
Szakszerűtlenül megépített kerékpárút Heves megyében

Egy év alatt tönkrement az egymilliárd forintos bringaút

A Sirok és Verpelét közti kerékpárút átereszénél mosta el az eső a pályatestet.

Egy, a napokban lezúdult esőzés miatt ment tönkre a nemrég elkészült kerékpárút az egyik áteresznél, Tarnaszentmária és Verpelét között. Az RTL egyik olvasója fényképet is küldött az elmosott, tönkrement útszakaszról. „Esők voltak, de a képeken látható kivitelezési hibák megkérdőjelezik az egész projekt minőségét” – írta az olvasó. Az informátor szerint az áteresz nem lett megfelelően megerősítve, a csapadékot elvezetni hívatott

Kép: RTL

Kép: RTL

betoncső egyszerűen csak be lett rakva a talajba.

A 2023. február 10-i Magyar Közlöny szerint a Sirokot Tarnaszentmárián keresztül Verpeléttel összekötő bringaútra kialakítására több mint 1 milliárd forintot (1 088 383 116 Ft) fizetett ki az Európai Unió, valamelyik hazai útépítő vállalkozásnak. A projekt leírás szerint a kerékpárút uniós támogatásból, 12,74 kilométer hosszan készült el, a 2415. és 24127. számú utak mellett. Egy kilométer bicikliút ára így több mint 85 millió forintra jön ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top