nlc.hu
Otthon

A tokaji bicikliút jelenlegi állapota

A folyóba zuhant egy teljes bicikliút Tokajban – még egy éve sincs, hogy elkészült

Használhatatlan a kerékpárútnak ez a szakasza.
Tokaj

Aki Bodrogkeresztúr és Tokaj között két keréken akar közlekedni, annak nincs könnyű dolga. A boon.hu beszámolója szerint borzalmas állapotokban van a tavaly nyáron átadott bicikliút, mivel egy szakasz egyszerűen beomlott a Bodrogba.

A portál már tavaly ősszel írt arról, hogy Bodrogkeresztúr és Tokaj között a kerékpárút menti területen megcsúszott a rézsű. Azért, hogy a további rézsűcsúszást megakadályozzák, és a végleges helyreállításig legalább félpályán haladhasson a forgalom, a szakemberek egy védfal építési munkáit kezdték el 2023. szeptember 11-én.

Mint a boon.hu írja, a helyzet azóta sem sokat változott: a kerékpárútnak ez a szakasza teljességgel használhatatlan. Egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa.

A Kopasz-hegyet körbeölelő szakaszt 2022 októberében adták át hivatalosan a bicikliseknek. A projekt amúgy több mint 1,8 milliárdos pályázati forrásból valósult meg. 

Az rtl.hu videót is közzétett a rongyosra szakadt az 1,8 milliárdos kerékpárútról:

Egy bajorországi faluban amúgy dimbes-dombos bicikliúttal szívatják a bringásokat: 5 dombot is építettek a kerékpárút fél kilométeres szakaszába. A 3,3 millió eurós (1,2 milliárd forintos) bicikliút megvalósítása a tervezéstől a befejezésig 5 évig tartott a Kirchdorf an der Amper faluban.

Kiemelt fotó forrása: rtl.hu – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top