nlc.hu
Szabadidő

Dimbes-dombos bicikliút

Dimbes-dombos bicikliúttal szívatják a bringásokat Bajorországban – fotó

Egy bajoroszági faluban öt dombot is építettek a bicikliút fél kilométeres szakaszába. Nem tervezési hiba, így akarták megcsinálni.

Dimbes-dombos kerékpárút teszi próbára egy bajor falu lakóit: a kétkilométeres új kerékpárútba öt dombot is építettek a kivitelezők. A 3,3 millió eurós (1,2 milliárd forintos) kerékpárút megvalósítása a tervezéstől a befejezésig öt évig tartott a bajorországi Kirchdorf an der Amper faluban.

„Furcsán néz ki, és nem is szép. De ez nem tervezési hiba, így akarták megcsinálni” – mondta el a regionális hatóság szóvivője.

Dimbes-dombos bicikliút Bajorországban

Szándékosan építettek dombokat a bajorországi Kirchdorf an der Amper bicikliútjának egy 500 méteres szakaszába (Fotó: Matthias Balk/dpa)

A 2 kilométeres út egy 500 méteres szakaszába öt mesterséges dombot építettek be, hogy a mellette futó úttal egy szintben maradjon. Ha a kerékpárút végig alacsonyabb lett volna az útnál, a traktorosoknak túlságosan megnehezítette volna a földekre való eljutást. A dimbes-dombos utat a helyiek élmény-kerékpárútnak nevezik.

A szóvivő szerint érdemes a sport oldaláról közelíteni a dologhoz: ha az ember nem tud átkarikázni ezeken a dombokon, jobb, ha meg sem próbálkozik az utána következő hegyekkel.

(MTI)

Mutatunk jobb bringás útvonalakat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top