Szabadidő

Nem akármilyen bicikliutat kaptak a miskolciak – fotó

Egy kitaposott ösvény elé került felfestés.

A hazai biciklisek nagyon jól tudják, milyen komoly kihívást jelent néha, ha el akarnak jutni A-ból B-be. Néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy a budapesti Bajcsy-Zsilinszky út kerékpársávjában egy 6-7 centire kiemelkedő csatornafedéllel büntetik a bicikliseket, most pedig a miskolciakat állítják hasonló megpróbáltatások elé.

Felkerült ugyanis egy fénykép a Facebookra, amelyen az látható, ahogyan Miskolc határában, a Repülőtéri úton az úttest melletti füves részen kitaposott ösvényt jelölték ki bicikliútnak. Ezt kétirányú felfestéssel is jelezték, a kalandvágyóbbak ki is próbálhatják:

Frissítés:

A Miskolci Polgármesteri Hivatal időközben közölte, hogy a bicikliút már nem Miskolc városához tartozik. Közleményük szerint a képen látható pontig építhetik a bicikliutat, az utána következő útszakasz már Szirmabesenyő hatásköre. “A felfestés terv szerinti, a ‘kerékpárút kezdete és vége’ KRESZ-táblák kihelyezése 1-2 napon belül megtörténik” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top