

Újra megnyit a Klauzál téri Kádár Étkezde. A legendás pesti kifőzde a Covid idején zárt be, és utána már nem nyitott ki. Gerendai Károly nemrégiben megvette az ingatlant és a brandet is, és ősszel újranyitja a vendéglátóhelyet – értesült az Index.
“A Kádár Étkezde olyan színfoltja volt a városnak, amit nem szabad veszni hagyni” – indokolta a portálnak a vállalkozó, miért is vágott bele. Azt ígéri, nem változik a vendégtér kinézete, a lambéria is megmarad. A kötelező felújítást követően a régi bútorokkal és a régi étlappal fog újranyitni a hely, ugyanazok a képek lesznek a falon, és Takács Lajos séf is a régi receptúrákat fogja használni.
“A receptúrákat úgy vettük át a korábbi tulajdonostól, Orbán Sándortól, hogy azért ők is azt mondták: az ételek elkészítése mindig függött attól is, hogy éppen milyen alapanyaghoz jutottak hozzá. De a cél az, hogy az eredeti ízeket és hangulatot keltsük életre, ne modernizáljuk, ne gondoljuk újra. A régi Kádárt szeretnénk újraéleszteni” – hangsúlyozta Gerendai.
Az új tulajdonos azt is tervezi, hogy a régi csapatból megpróbál néhány dolgozót bevonni a munkába. Amennyiben ezt már a koruknál fogva nem tudják vállalni, akkor esetleg mondják el az új személyzetnek azokat a momentumokat, amelyek a helyre oly jellemzők voltak, hogy minél hitelesebben „támadhasson fel” az étkezde. Ennek szellemében azt is tervezik, hogy a korábbi törzsvendégek egy részét „tesztevésre” kérik föl, hogy minél jobban tudják rekonstruálni az ételeket.
Kiemelt fotó: Kováts Dániel / nlc