nlc.hu
Aktuális
Hétvége időjárása 2024. június

Kegyetlen hőség vár az országra hétvégén – az eső után

Időjárás: vasárnap akár már 34 fokos hőség is lehet.

Meleg, záporokkal-zivatarral tarkított, kora nyári időjárás várható a hétvégén. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul, bár vasárnapra délen akár 34 fokra is nőhet – közölte a HungaroMet Zrt., csütörtökön. Pénteken időnként nyugatról kelet felé haladó vastagabb felhőtömbök zavarják meg a napsütést, és erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható. Többfelé lehet zápor-zivatar, átmenetileg erős, viharos széllökésekkel. Napközben helyenként, majd egyre többfelé

Kegyetlen hőség vár az országra hétvégén – az eső után

északnyugatira forduló szél támadhat fel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-32 fok között alakul. Szombaton gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, majd kora estétől kezdődően, nyugat, északnyugat felől kelet felé vastagabb felhőtömbök vonulnak. A délelőtt még csak egy-egy zápor délutántól főleg a Dunántúlon, vasárnap hajnalban egyre inkább keleten alakul ki záporeső, zivatar. Mérsékelt légmozgás mellett minimum 12-20, maximum 27-32 fok várható.

Vasárnap nagyobb eséllyel északon és nyugaton

lehet záporeső, zivatar. Napközben a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, zivatarban erős vagy viharos lökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28-34 fok között várható, délen lesz a melegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top