nlc.hu
Aktuális
Ittasan látta el a betegét egy orvos Szlovákiában

Tántorgott és alig forgott a nyelve: ittasan látta el betegét egy orvos Szlovákiában

Rendőrt hívtak rá.
ittas orvos,

Ittasan látta el a betegét egy orvos a humennéi kórházban, Szlovákiában. A páciens észrevette, hogy valami nem stimmel és kihívta a rendőröket – számolt be a parameter.sk. „Alig tudott beszélni és írni. Én a lábfájásomra panaszkodtam, ő viszont gerincet írt a papírra. (…) Nem tudott normálisan járni, tántorgott. Nem tudott beszélni, és éreztem rajta az alkoholszagot is” – panaszkodott a beteg.

Az orvosnak alkoholtesztet kellett végeznie, ami pozitív lett: egy ezreléket fújt.

A rendőrség ittas állapotban elkövetett veszélyeztetés miatt vádat emelt az orvos ellen, de a bíró végül úgy döntött, hogy korlátozásokkal elengedi, pedig nem ez volt neki az első alkohollal kapcsolatos ügye.

Hasonló eset történt nemrég a szlovákiai Nagykürtösön is, akkor a sürgősségin szolgálatot teljesítő orvos volt részeg. Akkor is a pácienseknek tűnt fel, hogy valami nagyon nincs rendben a doktorral. Miután az egyik női beteggel arrogánsan viselkedett az orvos, akiből alkoholszag áradt, azonnal értesítette a hölgy a rendőrséget. A kiérkező rendőrök megszondáztatták: 1,31 ezreléket mértek a szervezetében. Ezután őrizetbe vették az 50 éves férfit. Függőséget okozó szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak ellene eljárást.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top