nlc.hu
Aktuális
Dömsödi Gábor már biztosan polgármester

Dömsödi Gábor már biztosan polgármester

Már községvezetőnek tekintheti magát a 66 éves, egykori televíziós.

Megvan az első megválasztott polgármester – erre az eredményre nem kellett urnazárásig várni. Mint a Blikk írja, Dömsödi Gábor már biztosan polgármester lett. A korábbi televíziós műsorvezető a Nógrád vármegyei Bokor községben indult a polgármesteri székért. Mivel ő a település egyetlen jelöltje, egyetlenegy szavazat is elég ahhoz, hogy megválasszák. A bulvárlap információi szerint Dömsödi elment szavazni, leadta a voksát saját magára, így pedig bebiztosította magának a polgármesteri címet.

Dömsödi Gábor,

Dömsödi Gábor tutira ment: a saját szavazatával már biztosan polgármester – Forrás: bokor.hu

Az extévés mostanáig a település külsős alpolgármestere volt (tárgyalási joggal vett részt a testületi üléseken, szavazati jog és tiszteletdíj nélkül) – derült ki a község honlapjáról – , előtte viszont már kétszer volt Bokor polgármestere.

Korábban már az nlc is írt arról, hogy egyetlen érvényes szavazattal is lehet valaki polgármester vagy képviselő a települési önkormányzati vagy az ezzel egy időben tartandó nemzetiségi választáson. Az önkormányzati választás ugyanis egyfordulós, és nincs érvényességi küszöb. Ez azt jelenti, hogy akár egyetlen érvényes leadott szavazattal is mandátumot lehet szerezni. Mivel az eredmények megállapítását nem befolyásolja a szavazáson megjelentek száma, a helyhatósági választásokon nincs is értelme érvényességi küszöbről beszélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top