nlc.hu
Aktuális
5 éves gyereket kellett újraéleszteni egy fővárosi strandon

5 éves gyereket kellett újraéleszteni egy fővárosi strandon, nem voltak vele a szülei

Sokáig küzdöttek az életéért.
strand

Egy 5 éves kisfiút kellett újraéleszteni szombaton az Újhegyi strandon, Kőbányán. A gyerek beugrott a 135 centi mély medencébe, de nem jött fel a víz alól – számolt be az RTL Híradó.

Egy strandoló férfi vette észre, hogy a víz alatt van, majd egy nő karjába adta, mert azt hitte, hogy ő az anyukája. Bár nem ő volt, azonnal kiabálni kezdett az úszómesternek, aki rögtön elkezdte az újraélesztését. A mentőkkel együtt közel fél órán át küzdöttek érte, végül sikerrel jártak, és viszonylag stabil állapotban szállíthatták az intenzív osztályra.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy megrázó volt látni, ahogy küzdenek a kisfiú életéért. Nem tudni, hogy rosszullét vagy az úszástudás hiánya miatt nem tudott feljönni a víz alól. Egy kerületi Facebook-csoportban valaki arról írt, hogy a gyerek teli hassal ugrált a vízbe, félrenyelhetett és elzáródhattak a légútjai. Több szemtanú azon is kiakadt, hogy a kisfiúért sokáig senki sem aggódott: a szülő legalább 10-15 percig nem került elő. „Már ott az emberek pánikoltak, kiabáltak, hogy »Nem hiányzik valakinek egy kisgyerek? Hol az anyja? Jöjjön már valaki!«” – mesélte az RTL Híradónak egyikük.

A Tények információi szerint egy iráni kisfiú volt az újraélesztett gyerek, a szüleivel érkezett a strandra.

A történteket a rendőrség is vizsgálja. Büntetőeljárást indítottak, hogy kiderüljön, kinek a felelőssége, hogy életveszélybe került a kisgyerek.

A héten a komáromi strandon történt egy hasonló eset, ott egy 13 éves fiú fulladt a vízbe. Akkor őt is újraélesztették és kórházba vitték, azonban pár nappal később meghalt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top