nlc.hu
Aktuális
Otthonában gyártott potencianövelőt egy budapesti gyógyszerész

Otthonában gyártott potencianövelőt egy budapesti gyógyszerész, felnőttfilmeseknek adta el

Neje csomagolta és intézte a szállítást.
potencia

Otthonában állította elő és forgalmazott illegális potencianövelőt az a budapesti patikatulajdonos, akit a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján fogott el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Az ügynek 9 gyanúsítottja van, köztük egy felnőttfilmes producer – írja a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda még tavaly ősszel rendelt el nyomozást egy gyógyszerhamisítási ügyben. A nyomozóknak ugyanis látókörébe került egy 60 éves budapesti gyógyszerész, aki – információik szerint – házilag állított elő Magyarországon forgalomból kivont potencianövelő szert. 

A nyomozás során kiderült, hogy a gyógyszerésznek több olyan visszatérő vevője van, akiknek a különböző gyógyászati készítményeket vény nélkül és emelt áron értékesíti. 

Ezen felül egy 39 éves budapesti ismerősének – aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik – olyan potencianövelő szereket készített, amiknek a forgalmazása illegális idehaza. A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább.

Az illegális gyógyszerkereskedelemben részt vett a patikus felesége és két alkalmazottja is. A gyógyszerész neje volt, hogy maga egyeztette le a vevőkkel a vényköteles termékek kiadását, és ismerősüknek a potencianövelő csomagolását és kiszállítását is. 

Az elkövetők elfogására összehangolt akciót szerveztek a nyomozók: június 5-én hajnalban 11 helyszínen zajlottak elfogások és kutatások. Négy férfit és két nőt fogtak el: a 60 éves gyógyszerészt, a 39 éves producert, a patikus feleségét és 2 alkalmazottját, valamint 4 vevőt. A 9 fő mindegyikét gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd a 60 és a 39 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top