nlc.hu
Aktuális
43 évesen kezdett gördeszkázni a kétgyerekes anya

Sosem késő: 43 évesen kezdett gördeszkázni a kétgyerekes anya

Oorbee Roy azt vallja, hogy a mindennapi rutinjaink miatt elfelejtettük, hogyan is kell élvezni az életet, de a gördeszkázással megtalálta a fiatalság forrását.
Oorbee Roy, aki 43 évesen tanult meg gördeszkázni

Egy új hobbi nemcsak a társasági életed miatt hasznos, de a kutatások szerint az agynak is jót tesz, és az öregedés ellen érdemes beépíteni a mindennapjainkba. Egy Kanadában élő édesanya nem éppen szokványos hobbit választott magának: 43 évesen tanult meg gördeszkázni.

A torontói Oorbee Roy először csak azért próbálta ki a gördeszkázást, hogy több időt tölthessen a gyerekeivel, arra nem számított, hogy ennyire beleszeret a sportba. Most már a közösségi oldalakon nyújt inspirációt másoknak, és azt hirdeti, hogy életkortól függetlenül válasszanak olyan elfoglaltságot, amelyre igazán vágynak.

Sosem késő

Oorbee akkor ismerkedett meg a deszkázással, amikor találkozott a férjével, aki akkor már gördeszkázott. „Emlékszem, megkérdeztem tőle, hogy »felnőtt vagy és gördeszkázol? Profi vagy?« Erre ő: »nem, csak ez a hobbim. Ez az, amit szeretek csinálni.« Én pedig az gondoltam, hogy nekem már túl késő” – idézte fel a kezdeteket a Good Morning Americának a kétgyerekes édesanya.

Ezután irigykedett a férjére, amiért gördeszkázhat, és azon törte a fejét, hogy ő is csinálhatna valami hasonlót, de az önbizalomhiánya miatt attól félt, hogy nem lesz jó benne. Mikor a gyerekei is deszkázni kezdtek, összeszedte a bátorságát, és belevágott.

„Nem érdekelt, hogy jó leszek-e – emlékezett vissza az érzéseire. – Nem érdekelt, ha elesek. Csak azt tudtam, hogy nem akarok a pálya szélén állni és nézni, ahogy mások élvezik az életet. Egyszerűen már nem érdekelt. Csak ott akartam lenni, és jól érezni magam.”

A „belső gyerekkor”

Oorbee nagyon hálás azért, hogy a gyerekei ki tudták mozdítani a komfortzónájából, nélkülük sosem vágott volna bele. Eleinte nem ment neki jól, állandóan elesett, de nem érdekelte, és az is sokat segített, hogy támogatták. A deszkázás révén megtanulta, hogyan élje meg a „belső gyerekkorát”. Úgy érzi, felnőttként beleragadunk a rutinokba, és elfelejtjük, hogyan érezzük jól magunkat.

Azt mondod a gyerekeidnek, hogy menjenek ki, és érezzék jól magukat, te viszont a telefonodat bámulod és görgetsz.

A gördeszkázás iránti szenvedélye még erősebb lett, miután építtetett egy rámpát a kertjében, és szinte a rabjává vált, de egyáltalán nem bánja, mert szerinte fontos, hogy megéljük az álmainkat.

„Úgy érzem, mintha megtaláltam volna a fiatalság forrását, találtam valamit, amitől nagyon jól érzem magam. És ezt szeretném megosztani a lehető legtöbb emberrel.”

(Kiemelt kép: Instagram/auntyskates)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top