nlc.hu
Aktuális
Ilyen árak várhatók nyáron a strandbüfékben idén

2000 forintos lángos és 3500 forintos burger? – Ilyen árak várhatók idén a strandbüféknél és a fesztiválokon

„20 százalék emelés is indokolt lenne idén a strandbüféknél és a fesztiválokon, de valószínűleg csak 8-10 százalékos emelkedés lesz” – nyilatkozta a szakember.

Horváth Zoltán, a Magyar Streetfood Egyesület elnöke mesélt arról, milyen árakkal találkozhatunk idén a strandbüfékben és a fesztiválokon.

Ijesztő lehet egy streetfood kocsinál 3500 forintért hamburgert venni, de az az igazság, hogy az elmúlt években olyan mértékben emelkedtek a költségeink, hogy az 5 ezer forintos ár sem lenne túlzás

– mesélte a Portfolionak.

Hambievés

Hambievés a strandon (forrás: Getty Images)

Horváth Zoltán elmondta, hogy az alapanyagok ára gyakorlatilag megduplázódott, a munkaerő is megdrágult, drágultak a fesztiválok bérleti díjai és az energiaárak is elszálltak. Ehhez képest nem tartja jelentősnek az idei 8-10 százalékos árnövekedést, bár hozzátette, míg korábban az emberek 2-3 dolgot is vettek a büfékben, mostanában jellemzően már csak egyet.

A büfések az embereket egy-egy termék jobb árazásával próbálják rávenni a fogyasztásra. A szakember szerint egy sajtos-tejfölös lángos átlagosan 1800 forintba, egy büfés burger pedig 3500 forintba kerülhet. Ezek az árak az olcsóbb termékek irányába mozdítják a vendégeket.

Horváth szerint ma már nem jellemző, hogy valamelyik vendéglátós a többiekhez képest túl magas árakkal dolgozna, mivel a vásárlók már körbenéznek vásárlás előtt, és ha valahol kiszúrják a feltűnően magas árakat, ott nem vásárolnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top