nlc.hu
Aktuális
Gigászi harcsát fogtak ki a Széki-tóból

Gigászi harcsát fogtak ki a Széki-tóból, csak négyen tudták partra húzni az óriást

Akkora nagy, mint egy kékcápa.

Gigantikus harcsát fogtak egy dunántúli tavon, ezzel a kapással pedig szinte biztos, hogy megdőlt az országos harcsarekord – számolt be a Sokszínű Vidék, fotókat is közzétéve a halszörnyről.

Áhítattal vártam a csónakban. A Pó-folyón ismert módszerhez folyamodtam. (…) A szerelékemet én is csónakból eresztettem a vízbe, zsinórcsévéléssel vontattam a damilt. Harmadik tekerésre egy hatalmas ütést éreztem, majd azonnal reagáltam” – mesélte a portálnak a Veszprém vármegyében fekvő Széki-tónál horgászó Bányai Péter.  Elmondása szerint kőkemény volt a fárasztás és legalább fél órán át tartott.

A szerencsés pecás tudta, hogy egyedül nem lesz képes a csónakba emelni a hatalmas ragadozót, ezért a gigahalat inkább a sekélyebb vízhez terelte és a partról folytatta a fárasztást, miközben három barátját is riasztotta, így összesen négyen húzták partra a rekordgyanús harcsát, amely 256 centis és 119,4 kilós volt.

Ezek a méretek egy kifejlett kékcápához hasonlóak – jegyzi meg a portál.

A mérlegelés után a gigaharcsa visszakerült a tóba. “Eszembe sem jutott megtartani a halat, mielőbb visszaengedtem a vízbe. Azt szeretném, ha más is átélhetné ezt a fantasztikus élményt” – indokolta Bányai Péter.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top