nlc.hu
Aktuális
Díszőrség lesz mostantól a budai Várban

Díszőrség lesz mostantól a budai Várban

Komoly feladatot kapnak a tartalékosok.

Új tradíció kezdődik a budai Várban – számolt be az MTI. Mostantól a Magyar Honvédség 7 területvédelmi ezredének tartalékos állománya kéthetes váltásban, a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt, a Kapisztrán téren teljesít díszőrséget.

A honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondása szerint a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől, ahol ennek a szép katonai feladatnak, a díszőrség ellátásának szakemberei dolgoznak.

A miniszter amúgy a tartalékos katonai szolgálata idején a palotaőrségnél teljesített szolgálatot tartalékos csoportparancsnokként. Akkor volt alkalmam ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni – fűzte  hozzá.

A tárcavezető arra kérte embereket, hogy jöjjenek, nézzék meg a díszőrséget teljesítőket: “Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni”.

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @szalay.bobrovniczky.kristof

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top