nlc.hu
Aktuális
Álmukban akarta megölni diáktársait a kollégista

Álmukban egy kalapáccsal akarta megölni két diáktársát és a tanárát a 16 éves kollégista

Egy kalapáccsal felfegyverzett középiskolás fiú támadott meg két alvó diákot, majd egy tanárt. Most bűnösnek találta őt a bíróság gyilkossági kísérlet vádjában.

Egy 16 éves fiú brutálisan megtámadta társait és egy tanárát a devoni Tivertonban található Blundell’s Schoolban tavaly június 9-én, nem sokkal hajnali egy előtt. Pénteken az exeteri koronabíróság bűnösnek találta egy két hónapos tárgyalás után.

A fiú a tárgyalóteremben azt állította, hogy egy zombiapokalipszistől akarta megvédeni magát, amikor őrjöngésbe kezdett. Beismerte a diáktársai és a felügyelőtanár elleni támadást, ugyanakkor azt állította, hogy a történtek idején alvajáró volt – írja a brit Metro.

A két diák az ágyában aludt a koedukált bentlakásos iskola egyik házában, amikor a vádlott felmászott hozzájuk és megtámadta őket. A tanáruk, Roffe-Silvester a zajongásra ébredt fel, és elindult megnézni, mi történik éppen. A hálószobába lépve csak egy emberi alak sziluettjét látta, aki aztán hatszor rácsapott kalapáccsal. Egy diák hallva a történteket kirohant a hálószobából, és tárcsázta a segélyhívót, hogy kihívja a rendőrséget.

Kalapács

Zombiapokalipszis ellen akarta megvédeni magát a kalapáccsal… (fotó: Getty Images)

A két megtámadott fiú koponyatörést szenvedett, illetve bordasérülések miatt átszúródott a tüdejük és belső vérzésük volt. A támadásnak hosszú távú következményei lesznek az egészségükre nézve, de mivel aludtak, amikor ütni kezdték őket, nincs emlékük az esetről.  

Az esküdtszék végül három rendbeli gyilkossági kísérlet vádjában találta bűnösnek a diákot.

A nyomozás során kétségbe vonták, hogy alvajáró lett volna, ugyanis egészen a támadást megelőző pillanatig az iPadjét használta, ugyanakkor a családtagjai beszámoltak arról, hogy a fiú valóban alvajáró volt. A fiú azt mondta az esküdteknek, hogy emlékezett arra, hogy elaludt a támadás előtt, majd látta, hogy a hálóterem vérben úszik.

Tudtam, hogy valami nagyon rossz dolog történt, és mindenki engem nézett

– mondta. Azt mondja, kalapácsot azért tartott az ágya mellett, hogy zombiapokalipszis idején meg tudja védeni magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top