nlc.hu
Aktuális
35 percig volt egy tűzforró autóba zárva két kisfiú, Budapesten

35 percig volt egy tűzforró autóba zárva két kisfiú, Budapesten

Az 1 és 3 éves kisfiúkat járókelők vették észre, ők hívtak hozzájuk segítséget.

Majdnem hőgutát kapott az a két kisgyerek, akik 35 percig voltak bezárva egy autóba Budapesten. Az anyjuk akkor került elő, amikor a rendőrök és a mentők is odaértek már. A gyerekeket kórházba vitték. A katasztrófavédelem szóvivője szerint percek alatt életveszélyes helyzet alakulhat ki egy bezárt kocsiban a tűző napon, ezért ilyenkor azonnal a segélyhívót kell tárcsázni – adta hírül az RTL Híradója.

A hőguta tüneteit könnyű felismerni – feltéve, ha tudjuk, mire kell figyelni. A hőguta kezdeti szakaszában bágyadtnak érezhetjük magunkat, jellemző a kábultság, a nem beszámítható tudatállapot és a koncentrációs képesség romlása.

35 percig volt egy tűzforró autóba zárva két kisfiú, Budapesten

(Fotó: Getty Images)

A fejfájás, a szédülés, a hányás és a hányinger is figyelmeztető jel lehet. Ezt követi a második szakasz, amikor azt tapasztalhatjuk, hogy a nagy meleg ellenére sem izzadunk, magas lázunk lesz, azaz 39 fok fölé emelkedik a testhőmérséklet, és ájulás is bekövetkezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top