nlc.hu
Aktuális
Halálos tehéntámadás Salzburg környékén

Születésnapján öltek meg egy nőt a felbőszült „vértehenek”

A nő lányaival és kiskutyáival kirándult Salzburg környékén, amikor a tehén támadás történt.

Egy kétgyermekes anya két lányával és két kiskutyával kirándult Bad Hofgastein környékén, ám a születésnapja alkalmából tett hegyi kiruccanás tragédiába torkollott – írja a Kurier.  

A túrázók egy borjas tehéncsordával futottak össze, az állatok pedig a családra támadtak. Hans Wolfgruber, a salzburgi rendőrség szóvivője a lapnak elmondta, hogy az ügyben indított nyomozás még zajlik, de az biztos, hogy mindkét lány szemtanúja volt az édesanyjuk halálát okozó támadásnak. A mentőket a fiatalabbik lány riasztotta, a tehén csorda pedig csak

Születésnapján öltek meg egy nőt a felbőszült „vértehenek”

akkor ment arrébb, amikor megérkezett a mentőhelikopter.

Bár még sikerült újraéleszteni a negyvenéves nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. A két lány egyikének a hírek szerint több csontja tört, őket kórházba vitte a mentőhelikopter. A lányok sokkos állapotban vannak, egyelőre még kihallgatni sem sikerült őket, így a rendőrség most szemtanúkat keres. A pórázon tartott két spicc szintén megsérült a tehéntámadás során. A 7000 fős Bad Hofgastein lakói – itt élt az áldozat is – szabályosan sokkot kaptak a baleset hírére.

A környékbeli legelőkön, almokon sok tízezer szarvasmarha él nyaranta ridegtartásban,

ami

már többször vezetett balesetekhez.

A helyi gazdálkodók egyesületének elnöke, Silvester Gfrerer is tisztában van a helyzettel, de mint mondta: ennyi tehenet nem lehet istállóba zárni és az alpesi legelőknek is szükségük van a legeltetésre. „Természetesen a turizmus fejlődése egyre több embert vonz az alpesi legelőkre. De nekik is tisztában kell lenniük a felelősségükkel.” – mondta.

Markus Viehauser, Bad Hofgstein polgármestere arra figyelmeztet, hogy az anyatehéncsorda agresszivitása a bivalycsordáéhoz hasonló, szóval óvakodni kell a megközelítésüktől. A kirándulók kutyájának pedig a tehén esetleges támadásáig pórázon a helye, akkor viszont célszerű elengedni, hogy el tudjon menekülni. A tehenek

szinte mindig kutyák miatt támadnak,

borjaik védelmében, mivel farkasnak hiszik a kutyákat. Egy 2019-ben készült, az előző tíz évet elemző statisztika szerint mintegy 30 millió túrázó túrázott Ausztria hegyeiben. Ez idő alatt 54 szarvasmarhával kapcsolatos incidens történt, közül kettő volt halálos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top