nlc.hu
Aktuális
Hőség: elrendelték a legmagasabb fokú riasztást

Hőség: elrendelték a legmagasabb fokú riasztást!

Elviselhetetlennek ígérkező hőség vár ránk holnap, még forróbb lesz a levegő, mint amilyen az eddigi napok során volt.

A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre:  piros fokozatú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet Zrt, írja az MTI. Az érintett vármegyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: csütörtök éjfélig Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Tolna vármegye területére adtak ki piros fokozatú figyelmeztetést.
Erre az időszakra további hét – Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala – vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Ezzel párhuzamosan pedig a NÉBIH közleményt adott ki arról, hogy a kánikula következtében kialakult aszályos körülmények, az extrém száraz biomassza és a fokozott tűzkockázat miatt 2024. július 11-én, 00:00 órától Magyarország egész területén elrendeli a tűzgyújtási tilalmat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top