nlc.hu
Aktuális
6 külföldit találtak holtan egy bangkoki luxushotelben

Bizarr haláleset: 6 külföldit találtak holtan egy bangkoki luxushotelben

Gyors nyomozásra törekszik a thaiföldi rendőrség, nehogy rossz fényt vessen az eset az idegenforgalomra.

Feltehetően ciánmérgezés okozta 6 külföldi állampolgár halálát, akiknek holttestét egy bangkoki luxusszálloda szobájában találták meg. A thaiföldi rendőrség szerint a feltételezett gyilkos is a halottak között volt – számolt be az MTI.

A helyszínelők a szobában rablásra vagy betörésre utaló nyomokat nem találtak, viszont a poharakban cián nyomait fedezték fel. Az áldozatok rokonainak elbeszéléséből a rendőrség azt a következtetést vonta le, hogy

valószínűleg egy adóssággal kapcsolatos vita lehetett a gyilkosság hátterében.

A 6 halott (3 férfi és 3 nő) vietnami származású volt, ketten amerikai útlevéllel rendelkeztek.

A nyomozás során kiderült, hogy a szállodában 7 főre foglaltak szállást szombattól hétfőig, ezért a hetedik személy után még folyik a kutatás. A holttestekre kedden egy szobalány talált rá.

A nyomozók eddigi közlése szerint – mint a 444 írja – a lakosztályba rendelt italokban gyanús anyagokat találtak, és kimutatták azokban az áldozatok DNS-ét. Az áldozatok a rendelt ételhez nem nyúltak. A holttesteket a lakosztály nappalijában és a hálószobában találták meg, a fürdőszobában teát, energiaitalokat és mézet találtak. Úgy tűnik, az áldozatok közül ketten megpróbáltak eljutni a lakosztály belülről zárt ajtajához, de ez „nem sikerült időben”.

Rossz fényt vethet a turizmusra?

A mérgezés helyszínét Szretta Tavizin thaiföldi kormányfő is felkereste, aki arra utasította a nyomozást vezető rendőröket, hogy minél gyorsabban derítsék fel az ügyet, hogy az incidens ne nyomja rá a bélyegét az idegenforgalomra.

Kiemelt fotó: Anusak Laowilas/NurPhoto via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top