nlc.hu
Aktuális
Felvételi pontszámok hibás számítása 2024

Elszámolták a pontjait – állítja több, idén felvételiző diák

Egy online szavazáson közel harminc százalék állította, hogy hibát talált a felvételi pontszám számításánál.

Szerda délelőtt az Eduline szavazást indított, arra kérve az idén felvételizőket, jelöljék meg, jól számolták-e a pontjaikat. Délután ötig a válaszadók 71 százaléka jelezte, hogy rendben vannak a pontjai, 29 százalék viszont úgy nyilatkozott, hogy elszámolták azokat – írja a Népszava. Volt olyan komment, amely szerint csak kedden módosították a hozzászóló felvételi pontszám értékét, miután az Oktatási Hivatallal, illetve – az intézményi pontok miatt – a

megjelölt egyetemmel is felvették a kapcsolatot.

A pontjai rosszul számolására gyanakvók közt feltehetően van olyan is, aki rosszul értelmezte az új, bonyolultabb pontszámítást.

Elszámolták a pontjait – állítja több, idén felvételiző diák

Ám az Eduline szerint volt, hogy a felvételiző jelezte, elszámolták a pontjait, miközben a Felvi az egyetemre mutogatott, az illető egyetem pedig az Oktatási Hivatalra.

Az Eduline olvasói többsége számára az okozott problémát,

hogy nem a legjobb érettségi eredményeiket vették figyelembe a pontok számításánál. Arra is volt példa, hogy a feltöltött alkalmassági vizsga tűnt el a rendszerben. Az Oktatási Hivatal hétfőn azt közölte, hogy a jelentkezések feldolgozása a ponthatárok kihirdetésének napjáig tart, addig a pontszámok nem tekinthetők véglegesnek. A ponthatárokat ma hirdetik ki, a felvételizők 20 órától kapnak értesítést SMS-ben az eredményükről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top