nlc.hu
Aktuális
Fejlődési rendellenességgel született csecsemő

Négy lábbal, négy karral és két arccal született egy baba Indiában

Öt órát volt életben a számos fejlődési rendellenesség által sújtott csecsemő.

Világra jötte után nem sokkal meghalt egy négy karral, négy lábbal és két arccal született csecsemő Indiában. A 38 éves édesanya kórházban, komplikációk nélkül szülte meg gyermekét, a jelen lévők legnagyobb döbbenetére azonban a csecsemő egy másik, nem teljesen kifejlett testtel együtt jött világra – írja a Daily Mail, képeket is közölve az esetről. A fejlődési rendellenesség miatt az újszülött testén két arc, láb, és kar volt.

Négy lábbal, négy karral és két arccal született egy baba Indiában

A fejletlen lábak és karok

a gyermek mellkasából álltak ki. A baba születése után öt órával meghalt. Ez a fejlődési rendellenesség szerencsére annyira ritka, hogy saját megnevezése sincsen. A gyermek halálának okát nem közölték, de az bizonyos, hogy egyedül képtelen volt a táplálkozásra. A csecsemő szokatlan megjelenése

hatalmas riadalmat váltott ki a vidéki kórházban.

India ezen részén a nők ritkán esnek át szülés előtti szűrésen, ami megelőzhetné a hasonló eseteket. Világszerte minden egymillió gyermek közül átlagosan kettő születik diprosopusszal, azaz egy testben kifejlődött ikerként, az arc egészének vagy részeinek kettőződésével. Ez esetben az arcok és az agyak csak egy agytörzshöz kapcsolódnak.

A gyermek öt órával a születése után meghalt.

Egypetéjű ikerszületés akkor fordul elő, amikor a megtermékenyített petesejt ketté válik és két egyeddé fejlődik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top