nlc.hu
Aktuális
Iszonyú, mennyi gyorshajtót csíptek el az Árpád hídon!

Iszonyú, mennyi gyorshajtót csíptek el az Árpád hídon!

Volt olyan sofőr, aki nemcsak a sebességet lépte túl, hanem ittas is volt.

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon 2 hét alatt – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Összesítésük szerint a július 15-től július 28-ig tartó akciójuk eredményeként összesen 389 sebességtúllépést rögzítettek az objektív sebességmérők.

A leggyorsabb sofőr óránként 147 kilométeres sebességgel hajtott.

A mozgó járműből történő sebességmérés során további 19 gyorshajtóval szemben intézkedtek, és összesen csaknem 850 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Az akcióban egy olyan sofőrt is elfogtak, aki részegen, eltiltás hatálya alatt vezetett. Büntetőeljárás indult ellene, valamint az alkoholfogyasztás miatt 39 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére is kötelezték.

Mint ismert, tavaly nyáron, 2023. július 1-jén éjjel egy spontán kialakult közúti gyorsulási verseny egy vétlen biciklis halálát okozta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság zéró toleranciát hirdetett: ennek megfelelően a közlekedési rendőrök az elmúlt egy évben rendszeres forgalom-ellenőrzéseket és sebességméréseket végeztek az Árpád hídon. Akkor az ellenőrzések alkalmával összesen 2538 felvétel készült sebességtúllépésről, a rekorder gyorshajtó 161 km/h sebességgel közlekedett, és 19 esetben történt közel kétszeres sebességtúllépés a megengedett 70 km/h sebességhez képest. Idén, 2024. július 3-án újabb tragikus, több ember halálát okozó baleset történt, amikor egy férfi egy lopott taxival a forgalommal szemben felhajtott a Pestről Budára vezető útpályára, és nagy sebességgel két autóval is összeütközött. Egy héttel később, július 10-én pedig ismét egy kerékpáros sérült meg súlyosan, amikor egy kanyarodó autó elütötte a Népfürdő utca magasságában. Ez a baleset is megerősítette azt a rendőrségben, hogy továbbra is szükséges az Árpád hidat rendőri kontroll alatt tartani.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI Fotó: Sóki Tamás 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top