nlc.hu
Aktuális
Mától már lezárások lesznek a Sziget miatt

Mától már lezárások lesznek a Sziget miatt

Dugókra számíthatunk a jövő héten kezdődő fesztivál környékén.
Sziget

Ma 20 órától lezárják a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között a Sziget fesztivál miatt. A BKK Info közlése szerint a forgalomkorlátozás a közösségi közlekedést is érinti: a 226-os autóbusz rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik.

Hétfőtől augusztus 13-áig naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakos lezárásra kell számítani a Budai alsó rakparton a Mozaik utca és a Margit híd között, továbbá a Mozaik utcában.

A fesztivál idején a délutáni és az esti órákban a szokottnál jóval erősebb forgalomra kell számítani a Szentendrei úton.

Idén amúgy a Sziget fesztivál szervezői megpróbálják elkerülni, hogy beduguljon a K-híd: a nagykoncertek után művészi előadásokra invitálják a látogatókat, ezzel szeretnék elkerülni, hogy a tömeg egyszerre vegye a K-híd felé az irányt. 

Tavaly egyébként 420 ezren látogattak ki a fesztiválra, 30 ezerrel kevesebben, mint 2022-ben. A Sziget 2018-ban állította fel a rekordot a látogatók számában: akkor 565 ezren voltak kint. Igaz, a fesztivál korábban 7 napos volt, míg az utóbbi 3 évben már csak 6 napos.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI Fotó: Mónus Márton 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top