nlc.hu
Aktuális
Részletek az augusztus 20-i tűzijátékról

Minden idők leglátványosabb tűzijátékát ígérik augusztus 20-án

Nagyobb és drágább lesz a látványosság, mint tavaly.

Idén négynapos rendezvénysorozattal készülnek a szervezők Magyarország születésnapjára, az államalapítás ünnepére. Az augusztus 20-i hosszú hétvége miatt már augusztus 17-től, szombattól elkezdődnek majd a programok. Ami pedig a tűzijátékot illeti, a Magyar Nemzet információi szerint ezelőtt soha nem látott méretű, gigászi látványossággal készülnek augusztus 20-ára a szervezők.

A tűzijáték 21.00-kor kezdődik, a lap úgy értesült, „a látványos tűz és fények játéka” minden idők leglátványosabb tűzijátéka lesz. Az eddigi 4,3 helyett több mint 5 kilométer hosszan lehet majd nézni a Duna mentén. Ezúttal a látványterület a Petőfi hídtól egészen a Margit-sziget közepéig tart majd, és a tavalyi 2 helyett 3 belvárosi hidat is érint, vélhetően idén is fognak majd látványelemeket indítani a Duna két partját összekötő műtárgyakról. A műsort idén is híres magyar zeneszerzők alkotásai és jól ismert népdalok kísérik majd.

A tűzijáték állítólag 35 százalékkal kerül majd többe, mint tavaly – tudta meg az rtl.hu. Tavaly amúgy 34 ezer pirotechnikai effektet használtak fel a tűzijátékhoz, amelyet már akkor is Európa legnagyobb tűzijátékaként reklámoztak. 2022-ben sem aprózták el: akkor 10,3 milliárd forintot költöttek el összesen a tűzijátékra és a kísérő rendezvényekre a szervezők.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Hegedüs Róbert 

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top