nlc.hu
Aktuális
Így reagáltak a koncertek lemondása után a Taylor Swift-rajongók

„Összetört a szívem, de tragédia történhetett volna” – Így reagáltak a magyar rajongók, hogy elmaradt Taylor Swift bécsi koncertje

Bár csalódottak, de leginkább hálásak az elmaradt Taylor Swift koncertek résztvevői, ugyanis az életüket menthették meg a koncertek lemondásával.

Terrorfenyegetés miatt lemondták szerdán este az ausztriai Taylor Swift-koncerteket a rendezvény szervezői. A bécsi koncertek e hét csütörtökön, pénteken és szombaton lettek volna, a Barracuda Music rendezvényszervező cég szerint pedig nem volt más választásuk, mint lemondani az eseményeket. A közleményt Taylor Swift hivatalos Instagram-oldala is megosztotta egy sztoriban.

Annak alapján, hogy kormányzati tisztségviselők megerősítettek egy, az Ernst Happel stadionban tervezett terrorcselekményt, nem volt más választásunk, mint lemondani a három tervezett előadást mindenki biztonsága érdekében

– közölte a cég, amely a megvásárolt jegyek árát automatikusan visszatéríti tíz munkanapon belül.

Azt is bejelentették, hogy őrizetbe vettek két személyt, akik merényleteket terveztek elkövetni a csütörtökre, illetve péntekre Bécsben meghirdetett koncerteken. Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. Kiderült, a 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott, és néhány hete hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Egy másik gyanúsítottat Bécsben fogtak el a hatóságok.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Így reagáltak a magyar rajongók

Bár kétségtelen, hogy egy koncert elmaradása igazi érvágás lehet mind anyagilag (hiszen a szállások, repülőjegyek előre ki vannak már fizetve, amiket nem biztos, hogy visszakap az ember), mind pedig lelkileg egy Swiftie számára, a sok csalódott rajongónak nem szabadna elfelejtenie, hogy a koncert elmaradásával az életüket menthették meg a hatóságok. Ezt pedig úgy tűnik, csalódottságuk ellenére nagyon sokan be is látják az internetezők között. 

Mindenki borzalmasan élte meg. Én hajnal 3-ig nem tudtam aludni. Először sírás, majd csak némaság a lesokkolt állapottól.

„A lányom 18. szülinapi ajándéka az egész családtól. Szállás, vonatjegy… Még mindig sír. Tudom, ez legyen élete problémája és első a biztonság, de a csalódás határtalan” – írta egy édesanya egy TikTok-videó alatt, amely alaposan összefoglalja a rajongók jelenlegi érzéseit és a kialakult helyzetet. 

Nagyon összetört a szívem, de ha nem mondják le, hatalmas tragédia történhetett volna. Ez volt az egyetlen jó döntés

– látta be egy másik rajongó.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Voltak, akik plusszal is készültek

„Rettenetesen érzem magam. Több mint egy éve vártam, készültem rá, karkötőket csináltam, hónapok óta készül a ruhám, már készen álltam arra hogy szombaton végre mi jövünk, és felejthetetlen élményeket szerzünk. Még 1 órával mielőtt megtudtuk is az utolsó köveket raktam fel a ruhámra, utána pedig végre felpróbáltam és ugráltam örömömben a tükör előtt. Majd egy óra múlva teljesen széttörve, vigasztalhatatlanul sírtam a szobámban, azt kérdezgetve magamban, hogy miért pont most, hogy történhetett ez meg pont velünk. Velünk, akik hosszú évek óta várják, hogy egyáltalán legyen a közelben koncert. Aludni semmit nem tudtam szinte, olyan, mintha valaki kitépte volna a helyéről a szívemet” – árulta el szívfacsaró történetét egy kommentelő.

„7 éve várok arra, hogy egyszer eljussak egy Taylor koncertre. 108 karkötőt csináltam, egyszerűen nem hiszem el, hogy ez lehetséges. Szomorú, hogy ilyen világban élünk” – tette hozzá egy rajongó.

„Örülök, hogy nem lett senkinek baja, de olyan szomorú vagyok. Első koncertem lett volna evör, nem szeretem a tömeget, de ezért bevállaltam volna. 130 karkötőt csináltam” – monda egy másik Swiftie, aki még több karkötővel készült a nagyszabású koncertre. 

Voltak, akik messziről érkeztek

Bár kétségtelen, hogy nem kis költség Budapestről is eljutni az osztrák fővárosba, voltak olyanok is, aki még többet kiadtak azért, hogy a koncertek egyikén részt vehessenek. 

„Sokan vannak, akik Amerikából repültek ezert ide és most ücsörögnek Bécsben, ahol nem is érzik magukat biztonságban. Szörnyű világban élünk” – írta egy felhasználó a Facebookon.

„Egy thai lány, aki 10 éve ment volna, de elmaradt a koncert, most repült 8000 kilométert és megint elmaradt” – olvasható egy másik szomorú történet a közösségi oldalon.

Borzalmas érzés. A legtöbben több mint egy éve erre készültek. Szállást, transzfert foglaltak de láttam olyat is aki repülővel jött Bécsbe, és ez a hír fogadta mikor leszállt. Én nem akartam elhinni mikor megtudtam. Szörnyű.

„Töketlen húzásnak tartom”

„Teljesen ki vagyok akadva. Itt élek, Bécs mellett. Nagyon-nagyon durva. És mondjuk elég töketlen húzásnak tartom, hogy nem bírják biztosítani az eseményt” – fejtette ki véleményét egy nem finomkodó kommentelő.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Budapestre hívják az énekesnőt

Bár most elmaradtak a koncertek, a rajongók reménykednek abban, hogy hamarosan új dátumokat jelent be a világhírű énekesnő, és akár Budapestre is ellátogat. Már petíciót is indítottak azért, hogy legyenek Budapesten is koncertek.

„Tegnap este nagyon fáradt voltam, utolsó hírként azt olvastam, hogy két személyt elfogtak. Úgy feküdtem le, hogy azon gondolkodtam, hogy lesz tovább, és hogy a családomhoz haza kell jöjjek. Reggel fogadott az a hír, hogy elmaradnak a koncertek. Borzalmas, lesújtó. Bizonytalan vagyok, hogy vajon Taylor valaha jön-e még Bécsbe, esetleg Pestre vagy ezen városok közelébe” – foglalta össze érzéseit egy Facebook-felhasználó.

Egyelőre nincs információ a turné megváltoztatásáról, de közben a szomorú magyar rajongók csütörtökön 17 órára egy Bánatűző Swiftie-találkozót hirdettek a Városligetbe, a Magyar Zene háza előtti füves részre. „Az elmaradt bécsi koncert bánatűző találkozója. Hozz, amit szeretnél, vedd fel a parti ruhád, és szomorkodjunk együtt. Karkötőt hozni ér” – írták az esemény szervezői. 

Fel a fejjel

Bár kétségtelen, hogy azok a rajongók, akik ebbe a szörnyű helyzetbe kerültek most a poklok poklát élhetik át, de ne felejtsék, hogy mennyire mérhetetlenül szerencsések azért, mert mindez kiderült és a szakemberek közbeléptek azért, hogy megmentsék az életüket.

Nekem nem volt jegyem és sajnos megértem az embereket, hogy ki vannak akadva, de értékeljétek, hogy mennyire szerencsések vagytok, hogy ez kiderült.

– foglalta össze gondolatait egy felhasználó, akinek szavaival abszolúte egyetértek jómagam is. És bár most még nem vigasztal vele annyi Taylor Swift-rajongót, hamarosan ők is látni fogják, hogy ez így volt a legjobb.

Via: (1), (2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top