Így szabadultak el az olimpiai kabalafigurák

nlc | 2024. Augusztus 15.
Jegesmedve, panda és néhány felismerhetetlen alak mutatja, melyik olimpiára, milyen kabalafigurával készültek a rendezők. A magyar Bol-Dog persze mindent visz.

Minden nagyobb sportesemény – legyen az nyári, téli olimpia vagy labdarúgó-világbajnokság – része a kabalafigura is, melytől azt várják, jól azonosítható legyen a világban és kifejezze az adott játékok szellemiségét. 

Galériánkban most megnézheted az elmúlt évtizedek olimpiáinak legfigyelemreméltóbb figuráit: 

Phryges

A frígiai sapka mintájára készült Phryges a 2024-es párizsi nyári olimpiai és paralimpiai játékok kabalafiguráiként mutatkoznak be 2022. november 10-én Párizsban, Franciaországban. (Fotó: Marc Piasecki/Getty Images)

Izzy

Izzy, az 1996-os nyári olimpiai játékok kabalája Atlantában, Georgia államban (Fotó: Ken Levine/Allsport)

Bing Dwen Dwen

A 2022-es pekingi téli olimpia kabalájának, Bing Dwen Dwennek öltözött munkatársa próbál bejutni a Main Media Center ajtaján 2022. január 24-én Pekingben, Kínában. A 2022-es pekingi téli olimpia február 4-én kezdődik. (Fotó: Lintao Zhang/Getty Images)

Salt Lake City kabalája

Egy olimpiai néző Salt Lake City kabalájával, Powderrel pózol a Rice-Eccles Olimpiai Stadion előtt a 2002. évi téli olimpia megnyitó ünnepsége előtt 2002. február 8-án a utah állambeli Salt Lake Cityben. (Fotó: David Madison/Getty Images)

Nyúl, jegesmedve és leopárd

Az olimpiai kabalák: a nyúl, a jegesmedve és a leopárd láthatók a 2014. évi téli olimpiai játékok megnyitó ünnepségén a Fisht Olimpiai Stadionban 2014. február 7-én Szocsiban, Oroszországban. (Fotó: John Berry/Getty Images)

Miraitowa és Someity

Miraitowa és Someity kabalája a 2020-as tokiói olimpiáról (Fotó: Kenta Harada/Getty Images)

Vinicius des Moraes kabala

Szambatáncosok Vinicius des Moraes kabalával pózolnak az atlétika kezdete előtt a 2016-os riói olimpiai játékok 9. napján az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 14-én, Rio de Janeiróban, Brazíliában. (Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images)

2011-es londoni olimpia kabalája

Kabalafigura a 2011-es játékvásáron az Olympia Kiállítási Központban 2011. január 25-én Londonban, Angliában. (Fotó: Danny Martindale/WireImage)

A pekingi olimpia öt kabalája

A pekingi olimpia szervezői öt kabalát választottak a 2008-as olimpiára, amelyek egy pandát, egy tibeti antilopot, egy fecskét, egy halat és az olimpiai láng szellemét képviselik (Fotó: Guang Niu/Getty Images)

A sydney-i olimpia kabalafigurái

A sydney-i olimpia kabalafigurái (Fotó: Matt King/Getty Images az AOC számára)

A 2004-es athéni olimpia kabalafigurája

A 2004-es athéni olimpia kabalafigurája az NBC műsorvezetőivel (Fotó: Scott Gries/Getty Images)

Soohorang

A japán csapat tagjai Soohorang kabalával pózolnak, miközben részt vesznek a 2018-as pyeongcshangi téli olimpiai játékok előtti üdvözlő ceremónián a Gangneung-koreai olimpiai faluban 2018. február 7-én a dél-koreai Pyeongchang-gunban. . (Fotó: Robert Cianflone/Getty Images)

A 2010-es vancouveri olimpiai kabalák

A 2010-es vancouveri olimpiai kabalák részt vesznek a WNBC Rockefeller Center Tree Lighting ünnepségén a Rock Center Cafe-ban 2009. december 2-án New Yorkban, New Yorkban. (Fotó: Michael Loccisano/Getty Images)

Torinói téli olimpia kabalái

A 2006-os téli olimpia kabalái, Torinóban (Fotó: Christian Fischer/Bongarts/Getty Images)

+1: a 2015-ös vizes vb kabalafigurája, a lelketlen puli Bol-Dog

+1: a 2015-ös vizes vb kabalafigurája, a lelketlen puli Bol-Dog (Fotó: MOB)

 

Exit mobile version