nlc.hu
Szabadidő

A fenékpaskoló Youhuu

Fenékrúgást és fenékpaskolást imitált élő adásban Youhuu, a budapesti atlétikai vb kabalafigurája – többeket felháborított

A rendezvény lebonyolításáért felelős cég vezérigazgatója szerint Youhuu-t azért kritizálják, mert a világbajnokságot akarják támadni.

Gyerekekkel pacsizik, tévéstúdiókban trollkodik, de a szervezők szerint ez a dolga. A 2 hét múlva kezdődő budapesti atlétikai vb kabalafigurájának, Youhuu-nak a viselkedését humorosnak szánják, de többeket felháborított. Az ATV-ben fenékrúgást, a TV2 stúdiójában pedig fenékpaskolást imitált, miközben átölelte Rubint Rékát. Az utóbbit csínynek minősítették a Nemzeti Atlétikai Központ Facebook-oldalán – számolt be az RTL Híradó.

„Úgy láttam az elmúlt napok újságcikkeiből, hogy van még egy nagyon szűk kör, aki menőnek érzi, de lehet, hogy kötelezőnek érzi, hogy még mindig támadja valamilyen szinten a világbajnokságot. Emiatt érik Youhuu-t is támadások. Youhuu egy mókamester. Youhuu a világ legprofibb kabalája” – reagált a történtekre a kamerák előtt Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Youhuu mozgása akrobatikus, a viselkedése a szervezők szerint pimasz. Egy szakértő azonban arra figyelmeztet, hogy vékony a mezsgye a közönséglelkesítő humor és az otrombaság között. „Nagyon oda kell figyelni, hogy a viccelődések során a jó ízlés határait ne lépje át, illetve a viselkedésével tartsa be az erkölcsi normákat” – hangsúlyozta Zsédely Péter, sportmarketing szakértő. 

Youhuu

Az augusztus 19-én kezdődő atlétikai világbajnokság kabalafigurája, Youhuu, a racka juh bemutatkozásán gyerekekkel közösen fut a Nemzeti Atlétikai Központban – Fotó: MTI/Soós Lajos

A szervezők csak a vb zárónapján árulják el, hogy ki bújt a racka juh jelmezébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top