Aktuális

Gyerekkorunk mesehőse lesz a budapesti vízilabda-Eb kabalafigurája

Az utóbbi évek legszerethetőbb kabalafigurája a Vízipók.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) bemutatta a 2020. január 12. és 26. között esedékes budapesti Európa-bajnokság érmeit, valamint bejelentették, hogy a korábbi népszerű rajzfilmfigura, Vízipók-csodapók lesz az esemény kabalája, írta meg a 24.hu

Forrás: Youtube

Ízlések és pofonok, de talán szerethetőbb kabalafigura ő, mint a Rubik-kocka ihlette Cubeman, amely a budapesti FINA Junior Világbajnokság hivatalos kabalafigurája volt augusztusban. 

Egyébként 2015-ben már felvetődött, hogy a 2017-es vizes Eb állata legyen Vízipók a sokak által kritizált Bol-dog helyett. Az ötletet Tvrtko vetette fel anno, aki szerint Vízipók  kötődik a vízhez, és több generációnak kapcsolódnak emlékei a mesefilmsorozathoz. A neve jelentéssel bír, és lefordítva is jól hangzik. Szerinte hitelesen tudná képviselni a vizes sportokat az ötletes, furfangos és mindig pozitív pók. A magyar sportolók számára pedig az érem mellé kapott kabala gyerekkori emlékeket is idézne. Vízipókra ugyan várni kellett, de az ötlet végre beérett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top