nlc.hu
Életmód

YouHuu, a budapesti atlétikai vb kabalafigurája

Bemutatkozott YouHuu, a budapesti atlétikai világbajnokság kabalafigurája

YouHuu egy hétköznapi hős, akit arra ösztönöz az atlétikai világbajnokság, hogy elkezdjen sportolni és megszeresse az atlétikát.

YouHuu, a racka juh lett a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság kabalafigurája, akit a vb előtt 100 nappal megrendezett sajtóeseményen mutattak be a közönségnek.

Azért lett ő a kabala, mert több mint 1100 éve, a honfoglaló magyarokkal érkezett hazánk területére a racka juh, amely hű társa maradt a magyaroknak azóta is. Juhok megtalálhatók az egész világon, de a jellegzetes racka fajta csak ott, ahol magyarok élnek. Különösen sok racka juh élt pontosan azon a környéken, ahol most a Nemzeti Atlétikai Központ áll, és ahol 100 nap múlva eldördül a startpisztoly Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén.

YouHuu, a budapesti atlétikai vb kabalafigurája

YouHuu, a racka juh, a budapesti atlétikai vb kabalafigurája

YouHuu egy hétköznapi hős, akit arra ösztönöz az atlétikai világbajnokság, hogy elkezdjen sportolni és megszeresse az atlétikát. Ő lesz a vezérszurkoló, aki a vb előtt és alatt elválaszthatatlan része lesz az eseménynek, hol kedves, hol pimasz, de mindenképpen szórakoztató formában színesíti a programokat.

„100 nappal a világbajnokság kezdete előtt a célegyenesbe fordult a vb szervezése, azaz minden terv elkészült annak érdekében, hogy Magyarország kiemelkedő színvonalon rendezze meg a világ harmadik legnagyobb sporteseményét – jelentette ki Németh Balázs, a szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. – Több mint 10 ezer ember dolgozik majd augusztus 19. és 27. között azon, hogy lenyűgözzék a vb-n résztvevő több mint 200 ország több mint 2000 versenyzőjét, a több százezer szurkolót és az egymilliárd tévénézőt az egész világon” – tette hozzá.

Gyerekek, szervezők és YouHuu, a budapesti atlétikai világbajnokság kabalafigurája

100 nap múlva kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság

Az eseményen Jon Ridgeon, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) vezérigazgatója átadta a szervezőknek a Nemzeti Atlétikai Központ hivatalos minősítéséről szóló dokumentumot, és ezzel formálisan kinyilvánították, hogy tökéletesen alkalmas a vb megrendezésére.

Augusztus 19. és 27. között rendezik a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban, illetve az utcai versenyek helyszínén, a Hősök terén és a történelmi belvárosban. Az eseményre 200 országból több mint 2000 sportoló érkezik, valamint 1500 televíziós munkatárs és 2500 önkéntes. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top