Magyarország kúl

Racka juhok az MTI fotótárban

Brahiból felmentünk az MTI-re, csak megnézni, hogy mit dob ki a képtár (Fotóbank) a húsvét + Magyarország szópárosra.

Nyulakat várna az ember, vagy egy tavalyi körmenet fotóit, esetleg egy miséről készült fotósorozatot vagy egy locsolást, ahol népviseletbe öltözött férfiak népviseletbe öltözött nőket öntenek le egy veder vízzel, de nem. Már idén is van kontent bőven, az egyes kép ez: 

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ez meg a passzentos hír: „Racka juhok és bárányok a Hortobágyi Nonprofit Kft. egyik juhhodályában 2018. március 27-én. A Juh Terméktanács tájékoztatása szerint a tavalyi 120 ezernél kevesebb lehet idén 10-15 százalékkal a húsvéti bárányexport Olaszországba, mivel a bárányok súlya a korai húsvét miatt még nem éri el az értékesítéshez szükséges mértéket.”

Nem kell sokkal lentebb tekerni, hogy az egyébként döbbenetesen szép juhok mellett találjunk nyulas tartalmat is, március 25-ről származik az alábbi fotó: 

MTI Fotó: Varga György

A passzentos szöveg: „Közel 7000 darab színes tojással díszített tojásfa, mellette egy több mint 250 kilogrammos, fémből és szénából készült nyúlszobor a Somogy megyei Kéthelyen 2018. március 25-én.”

Még több ilyet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top